Infofinanciar > Lumea la zi > Rusia a livrat mai puține gaze în Europa în luna noiembrie
Lumea la zi

Rusia a livrat mai puține gaze în Europa în luna noiembrie

Gaz Rusia sursa foto: capital.ro
Sursa foto: arhiva companiei

Media zilnică a livrărilor de gaze naturale către Europa de către gigantul energetic rus Gazprom a scăzut cu 6,7% în prima jumătate a lunii noiembrie față de nivelul din octombrie, arată calculele Reuters.

Calculele, bazate pe datele grupului european de transport de gaze Entsog și pe rapoartele zilnice ale Gazprom privind tranzitul de gaze prin Ucraina, au arătat că media zilnică a exporturilor de gaze rusești prin conducte către Europa a scăzut la 82,5 milioane de metri cubi în prima jumătate a lunii. Asta de la 88,4 mcm în octombrie.

Totalul livrărilor Gazprom către UE în perioada 1-15 noiembrie prin Turkish Stream și Ucraina a ajuns la aproximativ 1,2 miliarde de metri cubi Pentru întreaga lună octombrie, exporturile s-au situat la 2,74 miliarde de metri cubi.

Exporturile de gaze naturale ale Gazprom către Europa de la începutul anului au ajuns la aproximativ 24,4 miliarde de metri cubi. Dacă livrările rămân în jurul ratei actuale până la sfârșitul anului, cifra pentru întregul an 2023 ar putea scădea cu mai mult de jumătate. La 28-29 bcm, de la 62 bcm în 2022, informează reuters.com