Infofinanciar > Info > O nouă schema de ajutor de stat: 500 de milioane de euro: Anunțul lui Boloș
Info

O nouă schema de ajutor de stat: 500 de milioane de euro: Anunțul lui Boloș

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor (susă foto: G4Media)
Foto: facebook.com

Iată că, în fine, Guvernul a aprobat o nouă schemă de ajutor de stat. Aceasta este dedicată activităţilor productive, dar şi industriei prelucrătoare. Totul a fost gândit pentru mediul de afaceri din România.

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a anunţat că schema are o valoare totală de 500 de milioane de euro.

”Proiectele care ar urma să fie depuse au o valoare minimă de 10 milioane de euro.  Valoarea maximă este de 100 de milioane de euro. Sunt activităţi care se referă doar la industria şi producţia industrială, industria prelucrătoare, iar în acest context anticipăm un efect multiplicator pentru economie consistent încât crearea de locuri de muncă, dar şi atragerea de investiţii în economie să poată să fie dusă la bun sfârşit pentru a asigura o dezvoltare sustenabilă a României”, a spus Marcel Boloş.

„În luna ianuarie 2024, comenzile noi din industria prelucrătoare, pe total (piața internă și piața externă), au crescut în termeni nominali, atât față de luna decembrie 2023 cu 7,8%, cât și față de luna ianuarie 2023 cu 3,5%”, demonstrează datele INS.

Comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut în termeni nominali, în luna ianuarie 2024, comparativ cu luna precedentă, pe ansamblu, cu 7,8%, datorită creșterilor înregistrate în industria bunurilor de capital (+11,5%), industria bunurilor de folosință îndelungată (+7,7%) și în industria bunurilor intermediare (+5,2%). Industria bunurilor de uz curent a scăzut cu 8,7%