Infofinanciar > Lumea la zi > O nouă îmbunătățire la WhatsApp. Ce va fi nou la această aplicație
Lumea la zi

O nouă îmbunătățire la WhatsApp. Ce va fi nou la această aplicație

WhatsApp sursa foto Stirile ProTV
Sursa foto: Stirile ProTV

O nouă actualizare va fi disponibilă pentru aplicația WhatsApp. Mesajele trimise cu greșeli vor putea fi corectate după trimitere, în cadrul unei viitoare versiuni a celei mai populare aplicații de chat din lume.

La momentul actual, aplicația nu are o funcție de editare, care să le permită utilizatorilor să modifice un mesaj trimis. Această schimbare ar fi extrem de utilă pentru corectarea unui mesaj trimis cu greșeli. Acest lucru este extrem de întâlnit în cazul tastării virtuale rapide a telefoanelor mobile, și nu numai.

WhatsApp are deja în vedere o astfel de opțiune și lucrează la ea. Prin intermediul acesteia, mesajele pot fi editate după ce au fost trimise, conform descoperirilor făcute în codul versiunii beta a aplicației pentru Android, potrivit news.ro.

Problema este că aplicația nu ține o evidență a editărilor, precum alte aplicații, inclusiv Telegram, aplicație extrem de folosită. 

O astfel de evidență a modificărilor poate ajuta destinatarul să vadă ce modificări au fost făcute. Astfel se poate ști dacă modificarea reprezintă doar o corectare sau schimbă complet sensul unei idei. Este posibil ca până la momentul lansării, WhatsApp să adauge și un istoric al modificărilor.

Facebook-ul este serviciul deținut tot de Meta. Acesta are istoric de modificări. Inginerii WhatsApp au acces la această funcție și ar putea să o integreze în viitor în aplicația de mesagerie.

Funcția de editare a mesajelor au fost descoperite pentru aplicația de Android, însă cu siguranță această opțiune va fi lansată inclusiv pe iOS și Desktop.

Ce este WhatsApp?

WhatsApp este o aplicație gratuită de mesagerie disponibilă pentru Android și alte smartphone-uri. Aceasta folosește conexiunea la Internet a telefonului pentru a permite utilizatorului să trimită mesaje, fișiere media, și să-și apeleze prietenii sau familia. Aplicația poate fi folosită și pe calculatoare, atâta timp cât telefonul utilizatorului rămâne conectat la internet, în timp ce aplicația pe PC.

Aplicația a fost creată de WhatsApp Inc. în Mountain View în California. Ea fost achiziționată în februarie 2014 de Facebook INC. pntru aproximativ 19 miliarde de dolari. Este cea mai folosită aplicație de mesagerie instant din lume până în anul 2015 și era folosită de peste 1,5 miliarde de utilizatori din întreaga lume.

Din anul 2020, aplicația nu mai este disponibilă pentru versiuni mai vechi de iOS 8 și Android 2.3.7. nu vor mai fi asigurate serviciile de asistență tehnică pentru telefoane cu Windows Mobile.

În ianuarie 2018, WhatsApp a lansat o versiune business a aplicației pentru întreprinderi mici și mijlocii, numită WhatsApp Business. Aceasta le permite firmelor să comunice mai ușor cu clienții care folosesc versiunea standard WhatsApp pe smartphone.