Infofinanciar > Lumea la zi > O nouă expertiză în materie de evrei din partea lui Lavrov! SUA, un hibrid între Napoelon și Hitler, vrea exterminarea rușilor
Lumea la zi

O nouă expertiză în materie de evrei din partea lui Lavrov! SUA, un hibrid între Napoelon și Hitler, vrea exterminarea rușilor

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov
Sursa foto: Reuters

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a comparat miercuri politicile occidentale privind Rusia cu planul de genocid al liderului nazist Adolf Hitler privind „Soluția finală” împotriva poporului evreu.

Cel mai înalt diplomat al Moscovei, în funcția de ministru al Afacerilor de Externe al Rusiei, ale cărui comentarii despre Hitler și evrei l-au determinat anul trecut pe președintele Vladimir Putin să prezinte scuze mai rar întâlnite în numele său, ne-a lovit adânc cu o altă comparație similară în cadrul conferinței sale anuale de presă.

SUA reprezintă un hibrid al lui Napoleon și Hitler

„La fel cum Napoleon a mobilizat practic toată Europa împotriva Imperiului Rus, la fel cum Hitler a mobilizat și capturat… majoritatea țărilor europene și le-a trimis împotriva Uniunii Sovietice, acum Statele Unite au organizat o coaliție”, a declarat Serghei Lavrov.

Țările occidentale, a mai spus el, „prin intermediul Ucrainei, duc un război prin procură împotriva țării noastre”. Bă mai mult, acesta a insinuat că Occidentul dorește să “scape” de ruși așa cum a încercat și Hitler să “scape” de populația evreiască în cel de-al Doilea Război Mondial.

„Sarcina este aceeași: soluționarea definitivă a „chestiunii rusești”. La fel cum Hitler a vrut să rezolve definitiv chestiunea evreiască”, a declarat încrezător Serghie Lavrov.

Istoria obsesiei lui Serghei Lavrov cu Hitler și comunitatea evreiască

Nu este prima dată când ministrul rus al Afacerilor Externe îi invocă pe Hitler și pe evrei în remarcile sale antioccidentale deschise. Serghei Lavrov, în vârstă de 72 de ani, s-a mai confruntat anterior cu acuzații de antisemitism.

În luna mai a anului trecut, Vladimir Putin și-a cerut în mod public scuze față de Israel după ce Lavrov a afirmat că Hitler avea „sânge evreiesc”. Acesta încercase atunci să portretizeze Ucraina drept un stat nazist, în ciuda faptului ca Volodimir Zelenski este la origine evreu. În încercarea sa de a justifica cum ar putea un nazist să fie simultan și evreu, Serghei Lavrov a declarat că „S-ar putea să mă înșel, dar și Hitler avea sânge evreiesc. (Faptul că Zelenski este evreu) nu înseamnă absolut nimic. Evreii înțelepți spun că cei mai înverșunați antisemiți sunt de obicei evrei.”

Serghei Lavrov a mai declarat miercuri că Rusia nu a văzut nicio „propunere serioasă” din partea Occidentului privind rezolvarea conflictului din Ucraina. „Suntem pregătiți să răspundem la orice propunere serioasă”, a spus el. „Dar nu am văzut încă niciuna”.

Lavrov apără motivele și obiectivele Rusiei în războiul purtat împotriva Ucrainei

De asemenea, ministrul rus a apărat obiectivele Kremlinului în ofensiva sa de 11 luni împotriva Ucrainei. „Ele nu sunt inventate, nu sunt luate din nimic, ci sunt obiective determinate de interesele de securitate fundamentale și legitime ale Federației Ruse”.

Criticii Kremlinului au transmis drept răspuns la declarațiile lui Serghei Lavrov că obiectivele militare ale acestuia în Ucraina sunt neclare și că s-au schimbat de când Moscova nu a reușit să cucerească Kievul la începutul ofensivei sale, potrivit Kyiv Post.