Infofinanciar > Info > O firmă de stat din România angajează 280 de salariați! Venitul va ajunge la 10.000 de lei net lunar
Info

O firmă de stat din România angajează 280 de salariați! Venitul va ajunge la 10.000 de lei net lunar

fanatik.ro
sursa fanatik.ro

O firmă de stat din România își propune să angajeze câteva sute de indivizi, cu un pachet salarial de 2.000 de euro, echivalent cu aproximativ 10.000 de lei. Ar fi vorba de cateva sute de posturi noi.

Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica a aprobat cererea conducerii firmei guvernamentale de a crește numărul posturilor cu încă 280. Inițial, modificarea structurii organizatorice trebuia să fie aprobată înainte de sărbătorile de iarnă, însă membrii Consiliului de Supraveghere au refuzat să voteze propunerea lui Bogdan Badea, șeful firmei, la acea vreme.

180 de locuri noi de muncă în București

Pe baza documentului redactat de conducerea Hidroelectrica, s-a hotărât crearea a 280 de noi poziții. Dintre acestea, 180 vor fi amplasate la sediul din București, locul unde se găsește și conducerea executivă a entității guvernamentale.

În plus față de angajări, la sediul central din București ar urma să aibă loc și transferuri din sucursale. Astfel, numărul de angajați de la acest sediu ar crește la 726, față de 397 în prezent. Angajări suplimentare se vor face și la departamentul responsabil cu furnizarea energiei către clienții casnici.

Lista de poziții propuse de angajare mai conține zeci de poziții de șefi de servicii, experți, economiști, ingineri, juriști. Crearea celor 280 de posturi va avea un cost anual de 50,9 milioane de lei, sau 10 milioane de euro. Aceasta înseamnă un cost aproximativ de 190.000 lei pe an sau 3.400 euro pe lună.

Conform informațiilor obținute de Europa Liberă, la un cost total de 3.400 euro pentru un post de muncă, care include și taxele, salariul net mediu pentru fiecare nou angajat va fi de 2.000 euro. Potrivit afirmației făcute de Bogdan Buciu, purtătorul de cuvânt al Hidroelectrica, angajările sunt necesare datorită problemelor cu serviciul de distribuție a energiei către populație pe care Hidroelectrica le întâmpină.

Controversa Hidroelectrica: facturile întârziate

La începutul acestui an, Hidroelectrica a anunțat că restanțierii facturilor la energie întârziate pot să alegă opțiunea de a eșalona sumele datorate pe o perioadă de șase luni. Aproximativ 500.000 de consumatori nu au primit facturile pentru energia electrică în ultimele luni.

Clienții casnici au un interval de plată destul de amplu de 45 de zile pentru facturile Hidroelectrica, în timp ce consumatorii non-casnici au un interval de 30 de zile. În aceste perioade, nu sunt impuse penalități pentru plata facturilor, conform Antena 3 CNN.

Procesul de angajare începe cu o solicitare online, prin completarea unui formular tip, ori direct la sediile sucursalelor. Hidroelectrica se află pe locul trei în topul furnizorilor de energie electrică din România, devenind o companie populară în rândul consumatorilor, datorită prețurilor mult mai mici pe care le oferă.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.