Infofinanciar > Info > Noi locuri de muncă la stat. Ce posturi sunt scoase la concurs
Info

Noi locuri de muncă la stat. Ce posturi sunt scoase la concurs

pompieri sursa foto Replica Media
Sursa foto: Replica Media

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență face angajări. IGSU are disponibile 44 de locuri de muncă: 39 de posturi pentru ofițeri și 5 posturi pentru subofițeri.

IGSU a anunțat ca face noi angajări. 44 de locuri de muncă sunt disponibile. Pentru acestea, IGSU a făcut un anunț pe pagina personală de Facebook.

„Și TU poți face parte din echipa noastră. Dorim să ne întregim echipa și ne-am propus ca în perioada următoare să demarăm procedurile pentru recrutare prin încadrare directă/rechemare în activitate, pentru 39 de posturi de ofițer și 5 de subofițer”, a scris IGSU pe propria pagină socială.

În aceeași postare au fost prezentate și care sunt posturile pentru care sunt necesari angajați.

„Posturile scoase la concurs vizează structurile suport din domeniile prevenire, juridic, logistică, financiar, achiziții, resurse umane și fonduri europene”, mai anunță IGSU.

Unde se poate aplica pentru posturile vacante

Doritorii posturilor scoase la concurs vor trebui să intre pe site-ul oficial al Inspectoratului pentru a aplica.

„Toți cei care doresc să aplice pentru posturile scoase la concurs, pot accesa web site-ul inspectoratului general – www.igsu.ro, secțiunea „CARIERĂ”. Astfel, dacă îți dorești o carieră prin care să ai șansa de a învăța și de a performa într-o echipă care îți va valorifica potențialul, te așteptăm în rândurile noastre”, mai anunță IGSU.

Activitățile IGSU în ultimele 24 de ore

Activitatea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență este una extrem de activă. Doar în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.431 de situații de urgență. Cele mai multe dintre acestea au vizat acordarea primul ajutor, mai exact 1.198 de solicitări.

De asemenea, pompierii au intervenit și la stingerea a 62 de incendii, dar și în alte 167 de intervenții în sprijinul comunităților.

Echipajele de descarcerare au intervenit ș ele în 4 cazuri pentru extragerea victimelor dintre fiarele autoturismelor. În plus, în ultimele 24 de ore, conform IGSU, în timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 5 persoane care se aflau în dificultate.

Ce este IGSU?

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență o structură subordonată Ministerului Afacerilor Interne, înființată la 15 decembrie 2004 prin Hotărârea Guvernului României nr. 1490, fiind creată prin fuzionarea Comandamentului Protecției Civile cu Inspectoratul General al Corpului Pompierilor Militari (Departamentul Național de Pompieri). Este o structură la nivel național care coordonează toate organizațiile implicate în managementul situațiilor de urgență, în concordanță cu reglementările internaționale.