Infofinanciar > Info > O fi vreun semn? Armata Română caută tineri! Forțele Aeriene au început o campanie de recrutare la liceele din întreaga țară
Info

O fi vreun semn? Armata Română caută tineri! Forțele Aeriene au început o campanie de recrutare la liceele din întreaga țară

SUA-trimit-multi-militari-România
Sursă foto: Rador

Forțele Aeriane ale României au pornit o campanie de recrutare în toată țara, cu scopul de a convinge tinerii să se alăture armatei. Campania va opri în 10 orașe din România, unde militarii vor încerca să îi convingă pe elevii de liceu să se alăture Forțelor Aeriene. 

Forțele Aeriene au nevoie de tineri care să se alăture armatei, în contextul în care la granița noastră are loc un război de mai bine de un an de zile, iar situația politică a vecinei noastre Republica Moldova atârnă de un fir de ață.  

Campania se oprește în 10 orașe 

Astfel, militarii Forțelor Aeriene se vor opri în liceele din 10 orașe din România, începând cu localitatea Chișineu Criș, din vestul țării, unde le-au explicat tinerilor ce înseamnă o carieră în aviația militară. 

Un pilot militar a prezentat tinerilor: „Academia Forțelor Aeriene nu este o unitate militară în care se face și carte, mai degrabă pot să spun că o putem compara cu o universitate cu care toti sunteți familiarizați, cu specific militar”. Alături de militari au fost și elevi ai Academiei. Sunt convinsă că, văzându-ne și explicându-le exact cum este o zi din viața unui militar, o să-și dorească”, spune o elevă a școlii militare, Denisa Suditu. 

Elevii au părut foarte interesați de cariera militară 

„Da, m-au convins și-i apreciez că fac o meserie atât de frumoasă și pe viitor vreau să dau și eu la această școală pentru pilotaj”, a spus un elev după prezentarea militarilor. „Ca în orice domeniu, și în armata României este nevoie de tineret”. 

Un alt elev a explicat că armata este categoric o opțiune de viitor: „Mă pasionează foarte mult, o voi lua ca și pe o opțiune, sunt pasionat de armată, chiar mi-ar plăcea să ajung”. „Sincer m-au convins, aș încerca să dau probele pentru militar, m-au făcut să mă gândesc că poate o să ajung și eu într-o zi să si fiu cadru militar”, spune un alt elev. 

Întrebat de reporterul Pro Tv ce anume l-ar interesa, un elev a răspuns că „Probabil rachetele, în general îmi plac rachetele, chiar aș vrea să trag cu una”.  

Armata Română are nevoie de tineri 

Cristian Manolache, comandor al Forțelor Aeriene Române a declarat că: „Cred că nu vom pleca cu mâna goală din localitatea dvs. Ca în orice domeniu, și în armata României este nevoie de tineret pentru a duce mai departe stindardele și visele aviației militare a României”. 

Căpitan al Forțelor Aeriene, Silviu Banciu a explicat: „Consider că România încă mai are elevi buni, elevi care își doresc să rămână în țară și să promoveze valori pe care și noi le împărtășim”. 

La final, un elicopter militar a venit special de la Timișoara și a survolat orașul. Caravana Forțelor Aeriene va porni marți spre județul Bihor, a doua sa destinație în campania sa de recrutare, informează Știrile Pro Tv.