Info

Nunta lui Simion, paravan pentru o mare afacere? Cât îi costă pe participanți transportul cu autocarele AUR

George Simion coborând dintr-un autocar branduit cu numele partidului, AUR, sursă foto podul.ro
George Simion coborând dintr-un autocar branduit cu numele partidului, AUR, sursă foto podul.ro

Vara anului 2022 o să se încheie într-un mare stil: nunta lui George Simion, unul dintre evenimentele mult așteptate atât de presa politică cât și de cea de cancan. Evenimentul va fi organizat în județul Vâlcea, comunica Măciuca, la sfârșitul lunii august, mai precis pe data de 27. Peste 10.000 de români și-au arătat interesul în a participa la nunta liderului AUR.

În satul Oveselu, din comunica Măciuca, județul Vâlcea, data de 27 august 2022 o să rămână cu siguranță în mentalul locuitorilor. George Simion, liderul formațiunii politice AUR din Parlamentul României, își organizează nunta alături de peste 10.000 de invitați. În urmă cu câteva luni, Simion a explicat în online că toți românii sunt invitați la nunta sa și că oricine vrea să vină este primit, fără obligația de a veni cu un dar sau de a plăti tacâmurile.

Câți bani face Simion de pe urma nunții sale

Persoanele care s-au înscris la nunta liderului AUR au fost contactate de către organizațiile locale ale partidului pentru a confirma participarea la eveniment. Ele au fost rugate să se prezinte la cel mai apropiat sediu de partid, de unde să își ridice brățara pentru eveniment, practic vorbind biletul ce le va permite accesul la nunta lui George Simion cu Ilinca.

Cei care optează să ajungă la eveniment cu unul dintre autocarele partidului vor trebui să plătească un bilet de 90 de lei pentru transport, care va fi dus-întors, dacă pleacă din București. Plecarea o să aibă loc dimineața, la primele ore ale zilei, iar organizatorii se așteaptă ca petrecerea să se spargă în jurul orei de 3 dimineața, probabil după momentele artistice ale serii, de taraf și Phoenix. Caracterizată drept o „serbare câmpenească” și nu o nuntă de George Simion, una dintre marile întrebări vehiculate în spațiul public ar fi „Cât îl va costa organizarea evenimentului?”.

Ei bine, plecând de la ideea că transportul o să fie 90 de lei/persoană, iar la eveniment și-au anunțat intenția de a participa aproximativ 10.000 de români, Simion s-ar putea alege cu niște bani frumoși sau în cel mai rău caz acoperirea cheltuielilor.

Zeci de mii de euro de pe urma transportului

Să spunem că 50% din participanți vor alege să vină cu autocarele puse la dispoziție de AUR. Asta ar însemna la o medie de 50 de pasageri pe autocar, deci cam vreo 100 de autocare. Uitându-ne pe site-urile companiilor de profil de pe piață, vedem cum transportul cu autocarul costă între 4 și 5 lei pe kilometru fără TVA. Să punem chiar că autocarele închiriate de AUR vor plăti 6 lei pe km, cu tot cu taxe, chiar dacă la un astfel de eveniment cel mai probabil vor face rost de o înțelegere mai bună.

Să facem, spre exemplu, un calcul pentru București. Până la comuna Măciuca sunt în jur de 230 de kilometri, dus – întors 460 de kilometri. 460 de kilometri, înmulțit cu 6 lei/kilometru, rezultă 2.760 de lei, cost pentru 50 de persoane.

Cele 50 de persoane care plătesc transportul la nunta lui George Simion pe un autocar care pleacă din București vor genera venituri de 4.500 de lei, deci un profit raportat la costurile din piață de 1.740 de lei/autocar. Înmulțit cu 100 de autocare, ajungem la un profit de peste 174.000 de lei, deci undeva la 35.000 de euro.

Aceste calcule sunt evident orientative, deoarece ele sunt influențate de costul unui bilet de transport pentru simpatizanții AUR care vin de la distanțe mult mai mari decât cei 230 de km de București și de numărul persoanelor care vor alege acest mijloc de transport.