Infofinanciar > Info > Atac frontal! Virgil Popescu: ”AUR reprezintă interesele Rusiei”. Răspusul oamenilor lui George Simion
Info

Atac frontal! Virgil Popescu: ”AUR reprezintă interesele Rusiei”. Răspusul oamenilor lui George Simion

george simion - Sursa foto: impact.ro
Foto: impact.ro

Seria atacurilor dintre Virgil Popescu, ministrul Energiei, și George Simion, liderul AUR, a continuat astăzi cu un nou episod. După ce Simion l-a făcut hoț în trecut, aztăzi Popescu i-a acuzat pe cei de la AUR că reprezintă interesele Rusiei. A venit un răspuns timid și din partea AUR.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 256/2018 privind unele măsuri necesare pentru implementarea operațiunilor petroliere de către titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore, care a fost inițiată de mine alături de colegii din Parlament Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu, Kelemen Hunor și Varujan Pambuccian, a fost dezbătută astăzi în cadrul comisiilor reunite de Industrii și Servicii și Buget Finanțe. Le mulțumesc colegilor deputați pentru votul pozitiv dat raportului de adoptare al legii, care va intra mâine la votul final”, a scris Virgil Popescu pe Facebook.

Proiectul de lege are menirea de a debloca investițiile din Marea Neagră și deblocarea extracțiilor de gaze naturale. Virgil Popescu spune că marele merit al legii este faptul că elimină ” un prag de impozitare de sub 85 de lei în condiţiile în care probabil preţul de cost, din estimări, se apropie de această cifră şi nu este normal să impozităm ceea ce este preţ de cost. Totodată asigură, pe de altă parte, un mecanism al statului român ca, în caz de criză, să asigure cu prioritate aprovizionarea României şi, de asemenea, o verificare a contractelor bilaterale, tocmai pentru a preîntâmpina posibile probleme în aprovizionarea cu gaze naturale a țării noastre”.

Virgil Popescu - George Simion

Virgil Popescu – George Simion

Atacul la George Simion

După această introducere pozitivă, ministrul Energie a trecut la atacul mai vechiului său prieten, George Simion. El spune că unii parlamentari, ”pe care îi bănuiesc că reprezintă cu ardoare interesele Rusiei, au încercat să provoace diversiuni, să propage minciuni și neadevăruri. Condamn, din nou, cu fermitate acest tip de comportament pasiv – agresiv, neadecvat și am încredere că românii vor sancționa asta”.

Și ca lucrurile să fie clare, Virgil Popescu spune în finalul postării și despre ce partid este vorba: ”AUR nu pierde nicio ocazie să puncteze pe agenda lui Putin, cu atât mai mult astăzi, când Parlamentul grăbește aprobarea Legii offshore, cea care va reda independența energetică României. Nici eu, nici colegii din PNL, nu putem tolera comportamentul AUR care a urmărit intimidarea celor prezenți. Condamnăm violența în toate formele ei, cu atât mai mult cu cât astăzi AUR a atacat inclusiv reprezentanții companiilor private prezente la dezbateri”.

Reacția AUR îl confirmă pe ministru

Pe pagina de Facebook a ministrului a venit și o reacție de la AUR. Reprezentanții filialei din Curtea de Argeș a partidului au scris că ”Independența energetica a României o asigura energia verde din biomasa, deseuri menajere, cărbunele vegetal si cea data de soare, apa, vânt si geotermala produse prin tehnologii românești ale inventatorului Iuliean Hornet. Punct.”. Practic, cei de la AUR că ne agităm inutil cu gazele din Marea Neagră, în condițiile în care avem alte resurse pe care le ignorăm. Mesajul lor confirmă, cumva, mesajul lui Virgil Popescu.

Acuzațiile lui Virgil Popescu mai sunt confirmate și de atitudinea partidului condus de George Simion din ultimele trei luni. După declanșarea atacului rus în Ucraina, în data de 24 februarie, Simion a devenit foarte tăcut. Dintr-un personaj foarte vocal public, care intervenea pe majoritatea temelor din societate, liderul AUR nu are nicio poziție articulată pe tema războiului din Ucraina. Ceea ce a alimentat speculațiile că ar fi un apropiat al intereselor Rusiei.