Infofinanciar > Educație financiară > Noua versiune a aplicației ReviSal este disponibilă. Cum se utilizează și ce beneficii aduce angajatorilor
Educație financiară

Noua versiune a aplicației ReviSal este disponibilă. Cum se utilizează și ce beneficii aduce angajatorilor

1.5 de milioane Angajati Sursa foto Colorful.hr
Sursa foto Colorful.hr

Noua versiune a aplicației ReviSal este disponibilă pentru angajatorii din toată țara de astăzi, 10 aprilie. Prin intermediul noii versiuni, angajatorii vor putea transmite salariaților registrul de evidență în format electronic. 

Transmiterea registrului de evidență se poate realiza de luni în format electronic prin noua versiunea a aplicației ReviSal. Versiunea actualizată (6.0.9) va putea fi instalată doar daca angajatorii aveau deja aplicația în versiunea sa veche, 6.0.8 sau daca nu au mai avut aplicația instalată anterior. 

Versiunea actualizată 6.0.9

„Pentru instalarea ReviSal 6.0.9 nu este necesară dezinstalarea versiunii anterioare a aplicației ReviSal 6.0.8. În cazul în care echipamentul de calcul pe care se dorește instalarea versiunii 6.0.9 a aplicației Revisal este instalat cu versiunea 6.0.6 sau 6.0.7 a aplicației, este necesară, în prealabil, trecerea la versiunea 6.0.8 a aplicației. Pentru securitatea datelor, este foarte indicat ca înainte de orice operațiune legată de instalarea noii versiuni a aplicației ReviSal, să fie efectuată o copie de siguranță a bazei de date”, se menționează în Ghidul de instalare și utilizare a aplicației Revisal. 

Versiunea anterioară, 6.0.8 a putut fi utilizată de către angajatorii din toată România din luna decembrie a anului 2022. 

Aplicația poate fi utilizată pe mai multe sisteme de operare Windows, precum Windows Server 2003 SPI, Windows Vista, Windows 7, Windows Server 2008, Windows 8 și 8.1, Windows 10 și Windows 11. 

Ce noutăți aduce versiunea actualizată a aplicației ReviSal 

Principala funcționalitate a noii versiuni ReviSal este posibilitatea de înregistrare, la un angajator, a oricăror contracte suspendate, indiferent de norma activată pe perioada de lucru sau a oricăror contracte suspendate, indiferent de tipul de normă și , de asemenea, oricăror contracte active cu timp parțial și a unui singur contract cu normă întreagă. 

Noua versiunea este concepută să poată acoperii mai multe scenarii, din punct de vedere normativ al contractelor încheiate, suspendate sau în desfășurare, potrivit StartupCafe.  

Astfel, toate contractele unui angajat pot fi cu normă întreagă și suspendate, un contract cu normă întreagă poate fi activ, iar restul contractelor, indiferent de normă și de numărul lor suspendate. De asemenea, un angajat poate să aibă un singur contract cu normă întreagă activ la același angajator sau mai multe contracte cu normă întreagă active la angajatori diferiți. 

Noutățile ReviSal

O altă noutate adusă de noua variantă a aplicației ReviSal este mesajul modificat de avertizare ce privește condițiile în care un salariat poate deține mai mult de un contract de muncă cu normă întreagă la un angajator.  

Alte modificări aduse noii versiuni sunt posibilitatea întocmirii unui raport în cazul contractelor încetate într-o versiune anterioară sau reactivarea în versiunea curentă, unde sunt afișate informațiile referitoare la reactivare și actualizările nomenclatorului COR și Naționalitate din cadrul bazei de date informatic REGES/REVISAL, pentru Marea Britanie, în privința cetățeniei.