Infofinanciar > Lumea la zi > Nouă state membre U.E, printre care și România au refuzat să semneze o declarație de promovare a drepturilor comunității LGBTQ+
Lumea la zi

Nouă state membre U.E, printre care și România au refuzat să semneze o declarație de promovare a drepturilor comunității LGBTQ+

LGBTQ+
sursa foto: arhiva companiei

Nouă state ale Uniunii Europene au decis să nu semneze o declaraţie care viza promovarea politicilor pentru comunităţile LGBTQ+. Statele care nu au semnat sunt Bulgaria, Cehia, Croaţia, Italia, Letonia, Lituania, România, Slovacia şi Ungaria.

Prezentată de președinția belgiană a Consiliului UE, această declarație a fost parte a zilei internaționale de luptă împotriva homofobiei, transfobiei și bifobiei, sărbătorită în fiecare an pe 17 mai.

Documentul angajează statele semnatare să implementeze strategii naționale în sprijinul persoanelor LGBT+ și să susțină numirea unui nou comisar pentru egalitate în Comisia Europeană. Acesta urmează să fie desemnat în urma alegerilor europarlamentare din iunie.

Semnatarii cer, de asemenea, Comisiei Europene să elaboreze și să aplice o nouă strategie pentru drepturile persoanelor LGBTIQ în următoarea legislatură.

În timpul reuniunii, secretarul de stat belgian pentru problemele egalităţii de gen, Marie-Colline Leroy, a subliniat importanța plasării temei drepturilor LGBTQ+ în centrul agendei europene.

Printre semnatarii declarației se numără Austria, Belgia, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovenia, Spania și Suedia, potrivit Agerpres.