Infofinanciar > Lumea la zi > Nord-coreenii i-au jurat credință lui Kim Jong Un. De ziua lui
Lumea la zi

Nord-coreenii i-au jurat credință lui Kim Jong Un. De ziua lui

kim jong un,
Foto: facebook.com

Pentru prima dată de când liderul Kim Jong Un a preluat puterea în 2011, nord-coreenilor li s-a cerut să depună jurăminte de credință de ziua sa de naștere, a declarat un institut de cercetare sud-coreean.

Jurămintele de credință au fost depuse în ziua în care se crede că a fost ziua lui Kim. Adică cea de-a 40-a aniversare a lui Kim, pe 8 ianuarie. Așa notează Institutului de Dezvoltare a Sudului și Nordului (SAND), o organizație cu sediul la Seul.

Institutul a publicat fotografii cu jurămintele scrise, strânse într-un dosar cu ornamente. Coreea de Nord nu a confirmat niciodată în mod oficial data de naștere a lui Kim.  Apoi, în mod tradițional, astfel de ceremonii au avut loc la aniversările zilelor de naștere ale tatălui și bunicului său.

„Opțiunea lui Kim Jong Un pentru o ceremonie de jurăminte de loialitate semnalează o schimbare. Una spre afirmare politică „, susține SAND într-o analiză.

Președintele SAND, Choi Kyong-hui, a declarat că Phenianul ar putea face demersuri pentru a desemna ziua de naștere a lui Kim drept aniversare oficială încă de anul viitor.