Infofinanciar > Lumea la zi >  Noile trenduri au devenit o glumă. Balenciaga cere o avere pentru o pereche de adidași distruși
Lumea la zi

 Noile trenduri au devenit o glumă. Balenciaga cere o avere pentru o pereche de adidași distruși

BALENCIAGA sursa foto Highsnobiety
Sursa foto: Highsnobiety

Balenciaga este unul dintre cele mai mari nume ale industriei modei de lux. Aceasta a fost achiziționată de compania multinațională franceză Keing în anul 2001, care deține și Yves Saint Laurent, Gucci, Alexander McQueen. Balenciaga a fost considerată marca cu cea mai rapidă creștere a companiei în anul 2018.

Odată cu apariția noilor modele de încălțăminte, în special adidașii-șosete, Balenciaga a lansat Speed ​​Sock, care a atras multă atenție printre influenceri și fashioniști deopotrivă. Casa de modă vede adidașii cu construcția în formă de șosetă a încălțămintei atletice de performanță alături de o talpă articulată supradimensionată cu o stabilitate mai mare pentru un profil sportiv și „perspectiv”.

Adidași în versiunea „complet distrusă”

Balenciaga a ieșit din nou în evidență cu un nou model de sneakerși, dar nu într-un sens pozitiv. Noul design al acestora este mai aparte. Pantofii sport vin în versiunea „complet distrusă”. Numele brandului este scris pe partea laterală a tălpilor asemănător cu un graffiti făcut cu markerul. Adidașii sunt plini de zgârieturi și rupturi, având, în mod intenționat un aspect extrem de uzat.

Adidașii ajung la prețul de 1.290 de lire sterline pe site-ul oficial al brandului.

Fanii brandului nu au fost atât de încântați de noua perspectivă și au început să râdă de acest model. Ei au avut diferite comentarii cu privire la acest model: „Am avut o zi bună până am văzut asta”; „Tocmai eram pe cale să-mi arunc Vans-ul de 12 ani. Dar cred că sunt la modă”; „Am nevoie de aceștia pentru colecția mea. Sau pur și simplu nu voi plăti chiria și într-o lună și ceva ca să îi cumpăr.”

Disponibili doar pentru precomandă

Lansarea oficială a acestui model a fost luni. Adidașii au devenit virali la câteva minute de la apariție. Aceștia sunt disponibili pentru precomandă. Sunt într-o ediție limitată, iar versiunile complet distruse vin în negru, alb sau maro.

Ceea ce a fost ironic, casa de modă a precizat că adidașii se pot curăța doar cu o cârpă moale. Site-ul web Balenciaga scrie: „O campanie dedicată arată pantofii extrem de uzați, marcați și murdari.”

Tot aceștia susțin și faptul că portretele cu natură moartă sunt realizate de Leopold Duchemin: „Aceste portrete cu natură moartă, realizate de fotograful Leopold Duchemin, sugerează că adidașii Paris sunt meniți să fie purtați toată viața. O ediție limitată de 100 de perechi ale acestor pantofi sport extra distruși va fi disponibilă pe balenciaga.com, fie în alb, fie negru, până la epuizarea stocurilor.”

Balenciaga implicată în războiul din Ucraina 

Casa de modă nu a rămas indiferentă față de războiul din Ucraina. Ea a anunțat sprijinul public pentru țara atacată și a oferit asistență financiară refugiaților. Ultima colecție a fost inspirată de invazia rusească, de situația ucrainenilor, dar și de încălzirea globală.

„Suntem pentru pace și am donat fondurile Organizației Mondiale a Alimentației pentru a sprijini primul ajutor umanitar acordat refugiaților ucraineni. În zilele următoare, vom deschide platformele noastre pentru a raporta și transmite informații despre situația din Ucraina. Urmați link-ul în bio pentru a face o donație chiar acum”, au scris administratorii paginii.