Infofinanciar > Info > Noi vouchere de 3.000 de euro acordate de Guvern! Înscrierile se pot face în continuare
Info

Noi vouchere de 3.000 de euro acordate de Guvern! Înscrierile se pot face în continuare

Firea Sursa foto News București
Sursa foto News București

Gabriela Firea, ministra Familia a anunțat într-o postare realizată pe pagina sa personală de Facebook că a fost surprinsă în mod neplăcut de faptul că unor cupluri acceptate în programul de finanțare pentru creșterea natalității le-au fost ceruți bani pentru încasarea voucherelor. 

Firea anunță că voucherele de 15.000 de lei sunt gratuite 

„Important pentru persoanele înscrise în Programul pentru creşterea natalităţii! Voucherele sunt gratuite şi nu trebuie plătită nici o sumă pentru emiterea lor. Sprijinul financiar în valoare de 15.000 de lei este complet gratuit! Am aflat cu stupefacţie de la unele cupluri înscrise în acest program că li se solicită taxe de 1.000 de lei pentru emiterea voucherelor!!! Sunt extrem de neplăcut surprinsă!”, a postat ministra Gabriela Firea pe pagina sa personală de Facebook. 

Firea susține că, de asemene, acest demers pune într-o lumina negativă programul pentru creșterea natalității, și acest lucru ar putea avea urmări grave, precum descurajarea cuplurilor în nevoie să renunțe la proiect. 

„Este complet ilegal, iar ministerul va sesiza instituţiile abilitate. În cazul în care vă este solicitată din partea farmaciilor sau a clinicilor incluse în program vreo plată pentru emiterea voucherelor vă rog să nu o achitaţi şi să ne semnalaţi acest lucru! Taxa de imprimare şi expediere a voucherelor este achitată integral de către Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, conform obligaţiilor contractuale dintre părţi. De asemenea, fac un apel la reprezentanţii farmaciilor şi clinicilor care au recurs la astfel de practici să înceteze perceperea unei astfel de taxe! Acest program este o reuşită şi nu trebuie pus în pericol de astfel de gesturi dezonorante”, a adăugat Firea. 

Ministerul Familiei ajută cuplurile care își doresc un copil 

Potrivit ministrei Familiei, acest program este menit să ajute tinerele familii care se luptă cu infertilitate în încercarea de a avea un copil, și nu se va accepta sub nici o formă „să se pună bețe în roate și să se profite de pe urma lor”. 

Până în acest moment, peste 14.300 de dosare au fost transmise pentru obținerea acestui sprijin. De asemenea, 4.300 de soare au fost înregistrate în baza de date ca fiind eligibile, și alte 3.600 contracte au fost transmise către semnare, potrivit RomâniaTV.

Alți 2.400 de vouchere au fost aprobate și majoritate dintre ele au ajuns sau sunt pe drum spre beneficiarii proiectului. 

„Aşteptăm în continuare solicitări! Rog toate persoanele interesate să obţină sprijinul financiar în valoare de 15.000 de lei/procedură să citească atent informaţiile de pe pagina Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse. Urmaţi toţi paşii din regulament, trimiteţi toate documentele semnate, folosiţi adeverinţele oficiale pe care le găsiţi pe site şi scrieţi acolo unde trebuie conform cu originalul, pentru a nu risca să pierdeţi timp preţios pentru dumneavoastră”, adaugă Firea.