Infofinanciar > Info > Anunțul Gabrielei Firea pentru persoanele înscrise în Programul pentru creșterea natalității. „Voucherele sunt gratuite”
Info

Anunțul Gabrielei Firea pentru persoanele înscrise în Programul pentru creșterea natalității. „Voucherele sunt gratuite”

Gabriela Firea, Sursă foto: România TV
FOTO: romaniatv.net

Gabriela Firea, ministrul Familiei, într-un mesaj postat pe pagina personală de Facebook atrage atenția asupra faptului că mai multor cupluri înscrise în programul pentru creșterea natalității li s-au solicitat anumite sume de bani. În aceste condiții, fostul edil al Capitalei a subliniat încă odată care sunt condițiile de acordare a voucherelor de 15.000 de lei și ce anume trebuie să facă persoanele eligibile.

Astfel, Gabriela Firea denunță faptul că unele cupluri înscrise în programul amintit s-au lovit de lăcomia unor funcționari care au solicitat 1.000 de lei pentru emiterea voucherelor, în condițiile în care beneficiarii nu sunt obligați să plătească nimic.

Anunțul făcut de Gabriela Firea

„Important pentru persoanele înscrise în Programul pentru creșterea natalității! Voucherele sunt gratuite și nu trebuie plătită nicio sumă pentru emiterea lor. Sprijinul financiar în valoare de 15.000 de lei este complet gratuit. Am aflat cu stupefacție de la unele cupluri înscrise în acest program li se solicită taxe de 1.000 de lei pentru emiterea voucherelor! Sunt extrem de neplăcut surprinsă”, a scris Gabriela Firea pe Facebook. Ministrul mai precizează că astfel de persoane rău-intenționate pun într-o lumină nefavorabilă un demers care se bucură de un real succes.

„Este complet ilegal, iar ministerul va sesiza instituțiile abilitate. În cazul în care vă este solicitată din partea farmaciilor sau a clinicilor incluse în program vreo plată pentru emiterea voucherelor vă rog să nu o achitați și să ne semnalați acest lucru!

Taxa de imprimare și expediere a voucherelor este achitată integral de către Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, conform obligațiilor contractuale dintre părți. De asemenea fac un apel la reprezentanții farmaciilor și clinicilor care au recurs la astfel de practici să înceteze perceperea unei astfel de taxe. Acest program este o reușită și nu trebuie pus în pericol de astfel de gesturi dezonorante”, a adăugat Gabriela Firea.

Sunt peste 14.oo0 de solicitări pentru obținerea voucherelor de 15.000 de lei

Reușita programului rezidă din numărul de doamne care au reușit să rămână însărcinate în urma procedurilor de fertilizare in-vitro. Până în prezent sunt peste 14.300 de solicitări pentru obținerea voucherelor de 15.000 de lei.

„Avem deja doamne care au rămas însărcinate și le felicit pe toate! Abia aștept să aflăm noutăți despre venirea pe lume a copiilor mult doriți. Înregistrarea dosarelor transmise este la zi, până astăzi sunt peste 14.300 de solicitări primite pentru obținerea sprijinului.

Sunt 4.300 de dosare declarate eligibile și peste 3.600 de contracte transmise pentru a fi semnate. De asemenea, peste 2.400 de vouchere au fost comandate și majoritatea au ajuns sau sunt pe drum către beneficiari.

Așteptăm în continuare solicitări ! Rog toate persoanele interesate să obțină sprijinul financiar în valoare de 15.000 de lei/procedură să citească atent informațiile de pe pagina Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.  Urmați toți pașii din regulament, trimiteți toate documentele semnate, folosiți adeverințele oficiale pe care le găsiți pe site și scrieți acolo unde trebuie “conform cu originalul”, pentru a nu risca să pierdeți timp prețios pentru dumneavoastră”, își încheie mesajul Gabriela Firea, citată de mediafax.ro.