Infofinanciar > Lumea la zi > Noi declarații din partea lui Medvedev! Aderarea accelerată a Ucrainei la NATO grăbește cel de-al Treilea Război Mondial
Lumea la zi

Noi declarații din partea lui Medvedev! Aderarea accelerată a Ucrainei la NATO grăbește cel de-al Treilea Război Mondial

Medvedev, Sursă foto: Playtech.ro
Sursa foto: Playtech.ro

Dimitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, cu ocazia discursului suținut de președintele rus, a declarat că Zelenski ar putea grăbi începutul celui de-al Treilea Război Mondial, odată cu cererea de aderare rapidă a Ucrainei în cadrul NATO.

La scurt timp după ce Vladimir Putin a confirmat anexarea celor patru regiuni ucrainene, liderul de la Kiev a semnat o cerere de aderare accelerată a Ucrainei în cadrul organizației Nord Atlantice.

Medvedev a scris pe canalul de Telegram facând referire la decizia lui Zelenski și a refuzului președintelui american de a recunoaște anexarea teritoriului ” Zelenski vrea să intre rapid în NATO. Bună idee. Doar implorând Alianța Nord-Atlantică să grăbească începutul celui de-Al Treilea Război Mondial. Biden a anunțat că nu recunoaște anexarea noilor teritorii la Rusia. Este chiar ciudat că și-a adus aminte de noi Totuși, este păcat. Am putea găsi un loc bun pentru a deschide un consulat american în noile regiuni ale Federației Ruse”.

Medvedev: ”Biden a anunțat că nu recunoaște anexarea noilor teritorii la Rusia”

De asemenea, Medvedev a ținut să sancționeze nu doar delcalația președintelui american Biden, și afirmația secretarului general NATO, a fost ținta ironiilor politicianului rus. Stoltenberg a afirmat că Ucraina trebuie să lupte cu toate posibilitățile pe care le are dacă mai dorește să existe ca stat ” Ce om cinic – la urma urmei, dacă nu se oprește, atunci o parte semnificativă a ucrainenilor va dispărea”.

De asemenea demnitarul rus a făcut referire și la aderarea Finalndei și Suediei” dacă Finlanda și Suedia vor adera la NATO, Rusia își va întări granițele și va fi „pregătită pentru măsuri de represalii”, iar acest lucru ar putea include perspectiva instalării de rachete hipersonice Iskander „în pragul lor”.

Medvedev nu este singurul oficial rus care împărtășește aceeași idee, Leonid Slutski, președintele comisiei internaționale a Dumei de Stat a declarat că „NATO intenționează să continue confruntarea cu Rusia prin intermediul Ucrainei.

Alianța nu se va aventura în mod deschis într-un al treilea război mondial. De fapt, acesta este răspunsul secretarului general Stoltenberg la cuvintele lui Zelenski despre cererea de admitere accelerată a Ucrainei în NATO”.

Putin a semnat aderarea celor patru regiuni ucrainene cucerite de trupele rusești

În altă ordine de idei reamintim faptul că astăzi în capitala Rusiei, Moscova, a fost o atmosferă de sărbătoare cu ocazia semnării aderarea celor patru regiuni cucerite de armata lui Putin.Victoria va fi a noastră”, a exclamat vineri președintele rus Vladimir Putin la concertul de celebrare din Piața Roșie din Moscova, potrivit stirileprotv.ro

În timpul discursului, președintele rus a subliniat că Ucraina modernă a fost creată de Rusia „trecând pe teritoriile sale”, subliniind că decizia de astăzi a Moscovei a oferit populației din republicile populare Luhansk și Donețk, Kherson și Zaporizhzhia „dreptul de a alege”.

„Am devenit mai puternici. Pentru că suntem împreună, adevărul este în spatele nostru și există putere în adevăr, ceea ce înseamnă victorie”, a declarat Putin. „Rusia nu numai că deschide ușile casei noastre fraților și surorilor noastre, ci își deschide inima pentru ei. Bine ați venit acasă”, a conchis președintele rus.