Infofinanciar > Lumea la zi > Noi bombardamente ale rușilor asupra orașului Herson! 78 de oameni au murit în urma atacurilor
Lumea la zi

Noi bombardamente ale rușilor asupra orașului Herson! 78 de oameni au murit în urma atacurilor

Clădiri distruse Ucraina, Sursă foto: Profimedia
Sursă foto: Profimedia

Autoritățile ucrainene au transmis că 78 de oameni au murit în urma bombardamentelor rușilor asupra orașului Herson, care au început în ajunul Crăciunului. Pentru a nu deveni victime, oficialii le-au recomandat cetățenilor să plece din oraşul aflat sub asediu, însă mulţi nu au unde să se ducă.

„Bombardamentele nu mai contenesc în Herson, orașul eliberat încă din luna noiembrie. Deși armata rusă s-a retras de cealaltă parte a râului Nipru, continuă să lanseze rachete înspre civilii care au rămas în oraș.

Numărul victimelor în atacul din ajunul Crăciunului asupra unui centru comercial a ajuns la 68, iar alte 10 persoane au fost ucise, potrivit autorităților.

Oficialii ucraineni îndeamnă localnicii să se evacueze din oraș. Însă mulți dintre aceștia nu au unde să meargă și rămân să supraviețuiască în subsolurile caselor, așa cum pot, lipsiți de lumină, căldură sau hrană”, a precizat corespondentul celor de la Antena 3 CNN din Ucraina, Viorica Tătaru.

În urma atacurilor lansate de ruși, politicienii de rang înalt din Ucraina au transmis mai multe mesaje în spațiul public.

„Oameni au murit, clădiri au fost distruse. În centrul orașului, într-o zi liberă, mulți oameni sunt pe stradă”, a spus șeful adjunct al biroului președiteului, Kiril Timoșenko.

„Herson. Dimineața, sâmbăta, în ajunul Crăciunului, în zona centrală a orașului. Acestea nu sunt instalații militare, acesta nu este un război conform regulilor. Este teroare, este uciderea de dragul intimidării și al plăcerii”, a adăugat Zelenski.

Lupte crâncene în estul Ucrainei

Ministerul Apărării din Marea Britanie a anunțat că luptele de pe front dintre ruși și ucraineni din timpul Crăciunului au avut loc mai ales în jurul orașului Bakhmut din regiunea Donețk.

Britanicii au mai transmis că rușii continuă să lanseze „frecvente atacuri la scară mică” în zona Bakhmut, însă fără a înregistra progrese.

„Bakhmut, Kreminna și alte zone din Donbas… necesită forță și concentrare. Ocupanții își desfășoară toate resursele de care dispun, și acestea sunt resurse considerabile, pentru a câștiga teren”, a susținut președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Mesaj de Crăciun pentru ucraineni

Președintele Ucrainei a lansat un mesaj cetățenilor săi cu ocazia zilei de Crăciun. Liderul de la Kiev a anunțat că ucrainenii vor dovedi că vor rămâne neînvinşi în ciuda atacurilor rușilor

„Am îndurat la începutul războiului – am rezistat la atacuri, ameninţări, şantaj nuclear, teroare, lovituri cu rachete. Vom rezista şi în această iarnă, pentru că ştim pentru ce luptăm.

Chiar şi în întuneric complet, ne vom găsi unul pe altul pentru a ne îmbrăţişa strâns. Iar dacă nu există căldură, ne vom îmbrăţişa mult timp pentru a ne încălzi.

Vom zâmbi şi vom fi fericiţi, ca întotdeauna. Există o singură diferenţă – nu vom aştepta un miracol, deoarece îl creăm noi înşine”, a spus Volodimir Zelenski în mesajul său, scrie Libertatea.

 

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.