Info

Noi ajutoare în bani pentru români! Guvernul pregătește noi vouchere pentru populație

vouchere-sociale-romaniatv.net
sursă foto: romaniatv.net

Se anunță un nou proiect guvernamental prin care statul român să ofere noi vouchere sociale către cetățeni. Sunt vizați românii ce au venituri lunare sub suma de 1.500 de lei, care vor primi un ajutor financiar și în anul 2023. În același sens, și pensionarii se vor bucura de un astfel de supliment, căci cei ce primesc în fiecare lună pensii mai mici sau egale cu 1.600 de lei vor beneficia de un ajutor social, pentru ca venitu acestora să ajungă la 2200 de lei.

Guvernul ar fi în aceste momente în stadiul de pregătire priviind noile ajutoare sociale pentru români. Liderii de la Palatul Victoria au acum pe masă un nou proiect prin care vor oferi un pachet de suplimente financiare cetățenilor aflați în dificultate. Această hotărâre vine în situația în care România are o inflație de 15%, ceea ce reprezintă un record pentru ultimele două decenii.

Câți bani vor primi în plus românii?

Astfel, Guvern se gândește ca pentru prima dată să ofere un ajutor social asemănător celui primit de pensionari la începutul anului acestuia. Aceștia vor continua în acest fel să intervină în situațiile românilor aflați în dificultate, oferind persoanelor care au o pensie mai mică sau egală cu 1.600 de lei  pentru ca venitul lor să ajungă la suma totală 2.200 de lei. Informațiile venite către redacția Antena3 spun totuși că acest ajutor nu va fi permanent, ci doar pentru o singură lună.

Tot în 2023 se dorește prelungirea proiectului ce privește acordarea voucherelor sociale în valoare de 50 euro. Astfel, românii care au venituri mai mici de 1.500 de lei pe lună, au primit până vouchere și anul acesta, o dată la două luni, începând din primăvară, așa-numitul proiect „Sprijin pentru România”.

De unde vin banii?

Sursel guvernamentale care au vorbit cu jurnaliștii ar fi specificat faptul că jumătate din banii necesari acestor ajutoare vor veni de la bugetul de stat, iar cealaltă jumătate venind din partea din fonduri europene.

Aceleași informații relatează faptul că la acest moment măsurile acestui proiect sunt analizate de către Guvernul de la Palatul Victoria, iar anunțul ar urma să fie făcut ulterior.