Infofinanciar > Lumea la zi > Nimic nu este pe placul lui. Elon Musk dă în judecată compania Microsoft
Lumea la zi

Nimic nu este pe placul lui. Elon Musk dă în judecată compania Microsoft

Elon Musk, cel mai bogat om din lume
Sursa foto: CNBC

Elon Musk, șeful Twitter, a amenințat că va acționa în instanță compania de software Microsoft, deoarece gigantul tehnologic a folosit fără permisiune datele companiei sale de socializare.

„Au antrenat în mod ilegal folosirea datelor Twitter. E timpul pentru un proces”, a declarat multimiliardarul într-un tweet. Musk a reacționat la planul Microsoft de a elimina Twitter de pe platforma sa de publicitate corporativă.

Elon Musk va da în judecată compania Microsoft

Dezvoltatorul Tesla nu a oferit detalii suplimentare sau dovezi pentru a susține afirmația. Microsoft a refuzat să comenteze. Anterior, compania deținută de Bill Gates a precizat într-un anunț că platforma sa publicitară „nu va mai susține Twitter” începând de marți, 25 aprilie.

Prin urmare, cumpărătorii de publicitate nu vor putea să își acceseze conturile de Twitter prin intermediul instrumentului de gestionare socială al Microsoft. „Alte canale de socializare, cum ar fi Facebook, Instagram și LinkedIn, vor continua să fie disponibile”, a precizat Microsoft. Într-un tweet separat, în cadrul discuției despre datele platformei de socializare, Musk a dat de înțeles că este „deschis la idei”.

„Dar utilizarea bazei de date Twitter, demonetizarea acesteia (eliminarea reclamelor) și apoi vânzarea datelor noastre altora nu este o soluție câștigătoare”, a adăugat Elon Musk. În februarie, Twitter a început să perceapă taxe pentru datele pe care le colectează de la „sute de milioane” de utilizatori, cu un plan de bază începând de la 100 de dolari pe lună. Datele le permit utilizatorilor să „gestioneze și să urmărească fiecare aspect al prezenței utilizatorului în social media”, potrivit platformei.

Elon Musk a concediat 80% din personalul Twitter

De când a cumpărat Twitter pentru 44 de miliarde de dolari (35,4 miliarde de lire sterline), în octombrie, Musk a redus forța de muncă cu aproximativ 80% și a încercat să stimuleze finanțele companiei prin măsuri precum taxarea utilizatorilor pentru verificarea „căpușelor albastre”, potrivit BBC.

În ultimele luni, marile companii, inclusiv producătorul iPhone Apple, ar fi întrerupt publicitatea pe platformă din cauza îngrijorărilor legate de modul în care este moderat conținutul pe site. În noiembrie, Musk a declarat că Twitter a înregistrat o scădere „masivă” a veniturilor și a dat vina pe activiști pentru presiunile exercitate asupra agenților de publicitate.

Vorbind pentru BBC săptămâna trecută, Elon Musk a precizat că Twitter mai avea doar câteva luni de trăit atunci când a preluat conducerea. Acesta a mai adăugat că „aproape toți agenții de publicitate s-au întors sau au spus că se vor întoarce” la Twitter. Musk a adăugat că Twitter ar putea fi profitabilă până în al doilea trimestru al anului 2023 și că ar fi dispus să vândă compania dacă ar apărea persoana potrivită.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.