Infofinanciar > Lumea la zi > Nikolai Patrușev, succesorul lui Vladimir Putin, fost șef FSB: „Statele Unite sunt principalul dictator al lumii!”
Lumea la zi

Nikolai Patrușev, succesorul lui Vladimir Putin, fost șef FSB: „Statele Unite sunt principalul dictator al lumii!”

Nikolai Patrusev
Sursa foto: G4media

Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev, a acordat un interviu ziarului guvernamental Rossiskaia Gazeta, în cadrul căruia a acuzat SUA și țările NATO că sunt direct implicate în conflictul din Ucraina.

Nikolai Patrușev, fost șef al serviciului de securitate internă FSB, este considerat de către observatorii occidentali ca fiind unul dintre cei mai experimentați și duri membri ai cercului intim al președintelui rus Vladimir Putin, văzut chiar ca un posibil succesor al acestuia la Kremlin.

Din această poziție de forță, fostul șef al FSB, serviciu în cadrul căruia a activat și actualul președinte Vladimir Putin, a atacat în mod direct țările care sprijină militar Ucraina. „De fapt, țările NATO sunt o parte a conflictului. Au făcut din Ucraina o mare tabără militară. Ele trimit arme și muniții trupelor ucrainene, le furnizează informații”, a declarat Patrușev pentru Rossiskaia Gazeta.

În opina sa, strategia aliaților este evidentă: „Încercând să prelungească această confruntare militară cât mai mult posibil, ei nu își ascund obiectivul principal – înfrângerea Rusiei pe câmpul de luptă și dezmembrarea sa ulterioară.”

SUA abuzează de țările a căror suveranitate au încălcat-o

Oficialul rus nu s-ar rezumat însă doar la aliați, ci a acuzat în mod direct SUA că sunt cel mai mare dictator al lumii care încalcă suveranitatea altor țări.

„Vorbind în mod ipocrit despre libertatea de alegere, Statele Unite, care s-au proclamat principalul dictator al lumii, vor de fapt pur și simplu să abuzeze de țările a căror suveranitate și democrație au încălcat-o”, a declarat șeful Consiliului de Securitate al Rusiei, comentând despre.

Nikolai Patrușev a avut câteva cuvinte de spus și despre viitorul Summit pentru democrație, eveniment programat pentru marți și miercuri la Washington. Potrivit oficialului rus, summitul va fi, de fapt, „o altă reuniune în favoarea ordinii mondiale, în care Washingtonul vrea să joace un rol central pentru totdeauna, iar disidenții vor fi așteptați să fie etichetați drept «state nedemocratice»”.

În cadrul interviului pentru Rossiskaia Gazeta, Patrușev a mai precizat că SUA se vor declara „apărătorul dreptului internațional” și că adversarii săi geopolitici vor fi acuzați de „crime de război și corupție”, în timp ce propriile sale „acte de genocid și fraudă financiară” vor fi ignorate.

Democrația americană este doar o „fațadă frumoasă”

Susținătorul liderului de la Kremlin a subliniat că SUA încalcă principiile democratice pe care le proclamă.

„Principala sarcină a regimului politic din Statele Unite este de a-și induce în eroare propria populație… Democrația este doar o fațadă frumoasă a sistemului de stat, care este concepută pentru a ascunde disprețul față de drepturile americanilor obișnuiți”, a precizat fostul șef FSB.

Nikolai Patrușev a pus sub semnul întrebării libertatea de exprimare în SUA, când „nici măcar fostului președinte al Statelor Unite nu i se permite să vorbească pe rețelele de socializare și în presă despre subiecte de interes pentru societate”, referindu-se la interdicțiile impuse fostului președinte Donald Trump.

„Proclamând sloganuri democratice deplasate, de fapt, Washingtonul a devenit de mult timp un campion în încălcarea suveranității statelor, în numărul de războaie și conflicte pe care le-a declanșat”, a mai precizat oficialul rus, citat de aa.com.tr.