Infofinanciar > Lumea la zi > Netflix trece prin cea mai grea perioadă din ultimul deceniu! Ce pierderi a suferit compania în ultima perioadă
Lumea la zi

Netflix trece prin cea mai grea perioadă din ultimul deceniu! Ce pierderi a suferit compania în ultima perioadă

Netflix - sursa foto - afaceri.news
Sursa foto - afaceri.news

Netflix, una dintre cele mai mari platforme de streaming video, trece printr-o perioadă grea. Un lucru cu care această companie nu s-a confruntat, cel puțin nu în ultimii zece ani. Uriașul din zona divertismentului suferă o pierdere a numărului de abonați.

Compania a dat afară aproximativ 150 de angajați din Statele Unite al Americii, conform BBC. Aceste concedieri care au fost anunțate marți de către Netflix, o să afecteze în principal filiala din California, reprezentând de asemenea și aproape 2% din întreaga forță de muncă din America de Nord.

Pierderile acestor locuri de muncă au fost, potrivit unei declarații date chiar de Netflix, datorate unor scăderi în ceea ce privește situația veniturilor pe care le înregistrează compania. Acest serviciu de streaming se confruntă cu o mare migrare a utilizatorilor în acest an.

Deși nu a fost precizat din ce departamente se vor face aceste concedieri, publicația Los Angeles Times spune că au fost afectate: zona de recrutări, partea de comunicații și chiar departamentul responsabil pentru conținut.

În luna aprilie, dezvăluirile companiei au fost un adevărat șoc pentru industrie. În primele trei luni din anul 2022 Netflix a spus că au pierdut 200.000 de abonați, spunând că există o posibilitate ca aproximativ două milioane de abonați să renunțe la subscripție în trimestrul următor.

Aceste mărturisiri au fost motivul principal pentru vânzarea acțiunilor companiei. Acestea au scăzut cu 35% în doar o singură zi, prețul actual de tranzacționare fiind de 190 de dolari, ceea ce înseamnă o scădere de 46%.

În ciuda faptului că Netflix este și o să mai fie liderul pieței, având și 220 de milioane de abonați din întreaga lume, concurența a devenit de-a dreptul serioasă în acest moment. Sosirea unor platforme precum Disney Plus, Amazon Prime Video și HBO sunt adversarii direcți pentru Netflix.

În raportul emis de Netflix luna trecută, compania a precizat că situația extrem de tensionată din Ucraina și alegerea de a mări prețurile abonamentelor din Statele Unite au condus la această pierdere a abonaților. Retragerea serviciului de streaming din Rusia a fost tradusă drept o pierdere în valoare de 700.000 de utilizatori.

În afară de pierderea acestor locuri de muncă, Netflix reduce și gama de conținut. Când a început luna mai, serialul animat Pearl, creat de Meghan Markle, a fost anulat. Motivul a fost reprezentat de încercarea eșuată de a reduce pe cât posibil costurile de producție.

Unii analiști afirmă că, după ce a trecut printr-o creștere rapidă de înscrieri în perioada pandemiei, Netflix nu mai dispune de moduri ușoare prin care pot crește compania.