Infofinanciar > Lumea la zi > Netanyahu își recunoaște greșeala! Numărul victimelor din Gaza nu a fost minimizat
Lumea la zi

Netanyahu își recunoaște greșeala! Numărul victimelor din Gaza nu a fost minimizat

Fâșia Gaza, sursa foto Observator
sursa foto arhiva companiei

Într-un interviu acordat postului CBS News, Benjamin Netanyahu a declarat că Hamas a tras asupra palestinienilor care încercau să se pună în siguranță.

Israelul încearcă să „reducă la minimum numărul victimelor civile în războiul din Gaza, dar că nu a reușit”, după cum susține premierul.

Hamas „nu dă doi bani pe palestinieni”, a spus el.

Mai mult de 11.500 de persoane au fost ucise în Gaza, potrivit Ministerului Sănătății din Hamas, de când Israelul a intrat în război după atacul Hamas din 7 octombrie.

Aproximativ 1.200 de persoane au fost ucise și aproximativ 240 au fost luate în Gaza ca ostatici atunci când atacatorii Hamas au pătruns prin graniță și au atacat comunitățile și bazele militare israeliene.

Mai multe dintre persoanele dispărute au fost confirmate de atunci ca fiind moarte, Hamas dând vina pe atacurile aeriene israeliene, deși afirmația nu poate fi verificată în mod independent, potrivit Adevărul.

Premierul Netanyahu a declarat pentru CBS, partenerul american al BBC, că Israelul va „încerca să termine treaba” de a elimina Hamas din Gaza cu un număr minim de victime civile.