Infofinanciar > Vocile afacerilor > Neakaisa.ro, avans major! Afaceri de 5,7 milioane de euro în 2022
Vocile afacerilor

Neakaisa.ro, avans major! Afaceri de 5,7 milioane de euro în 2022

Laura_Sardescu_Neakaisa.ro
sursă foto: Neakaisa.ro / Laura Sardescu

Brandul românesc Neakaisa.roa înregistrat un avans major în ceea ce privește anul 2022. Afacerea a ȋncheiat anul trecut cu afaceri de până la 5,7 milioane de euro, o sumă ce se raportează cu până la 20% ȋn plus față de anul precedent. Numărul amenajărilor interioare a fost mai mic, dar valoarea proiectelor a crescut

Magazinul online Neakaisa.ro, specializat în comercializarea de obiecte sanitare pentru baie, a ȋncheiat 2022 cu o cifră de afaceri de 5,7 milioane de euro, cu 20% ȋn plus față de anul precedent. Deși numărul comenzilor online a fost mai mic, ȋn 2022, valoarea proiectelor a crescut. Investițiile prioritare ale companiei au fost ȋn dublarea echipei, mutarea ȋn ,,casă nouă”, dar și ȋn digitalizarea proceselor.

Cum s-au descurcat cei doi în haosul lui 2023

,,În prima parte a anului s-a simțit realocarea bugetelor către activitățile care au fost neglijate ȋn timpul pandemiei, respectiv vacanțe și cumpărături în mediul offline tradițional. Am ȋnregistrat o creștere a cererii pe segmentele de produs medium, dar achizițiile au fost motivate ȋn special de nevoile imediate. Ȋn această perioadă, deși numărul comenzilor era mai mare, valoarea medie era scăzută. De la jumătatea lui 2022 însă, atenția s-a reîntors către proiectele mari de amenajare, de cele mai multe ori cu produse medium-high. Acesta a fost punctul în care balanța s-a recalibrat. Numărul de comenzi a scăzut, dar comanda medie a crescut considerabil.

De Black Friday, de exemplu, coșul mediu de cumpărături a fost cu 10% mai mare decât anul anterior, dar s-au înregistrat cu 6% mai puține comenzi”, spune Laura Sardescu, marketing manager al platformei Neakaisa.ro.

Neakaisa.ro a crescut, ȋn 2022, nu doar din punct de vedere al business-ului, ci și al echipei. Numărul membrilor s-a dublat ȋn 12 luni, iar aceasta a dus la mutarea ȋntr-o ,,casă nouă”, potrivită noilor nevoi, dar și la digitalizarea rapidă a unor procese și sisteme de comunicare interne. S-a trecut de la un birou open space, la o clădire proprie, unde departamentele sunt separate pe etaje. Este cel de al patrulea sediu ȋn cei nouă ani de activitate ai companiei.

Tendințe și planuri pentru 2023

,,Nu ne așteptăm ca în 2023 să se schimbe radical tendințele despre care am vorbit mai sus. Ȋnsă, ceea ce deja resimțim este o accelerare a penetrării comerțului electronic în rutina consumatorului. Asta înseamnă clienți din ce în ce mai obișnuiți cu navigarea online, cu alegerea produselor, cu metodele de plată digitale. Cu fiecare an care trece, nevoia de servicii calitative este din ce în ce mai mare. De aceea am și dublat departamentul de Customer Care, tocmai pentru a veni în întâmpinarea clienților cu informații relevante și consultanță pre și post-vânzare”, completează Laura Sardescu.

Ȋn ceea ce privește planurile companiei, acestea vizează extinderea portofoliului de produse, prin introducerea de noi categorii, dar și consolidarea și profesionalizarea echipei.

Neakaisa.ro este un proiect construit din pasiunea pentru combinația dintre frumos și util. În peste 8 ani de activitate, am dezvoltat conceptul de design interior practic, concept prin care fiecare element trebuie să fie funcțional în timp ce arată impecabil. Gama de produse s-a dezvoltat permanent, ajungând în prezent la peste 15.000 de produse disponibile. Soluțiile inovatoare pentru amenajarea băii ocupă un loc special, fiind cea mai importantă secțiune a magazinului online. De la design excentric, până la idei de amenajare minimaliste, Neakaisa.ro propune produse complexe, atât de la producători renumiți, cât și regionali.

În cei 9 ani de activitate, echipa Neakaisa.ro a prelucrat peste 50.000 de comenzi cu aproape 300.000 produse.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.