Infofinanciar > Info > Ne pregătim de intrarea în Air Schengen! Schimbările care vor apărea în aeroporturi
Info

Ne pregătim de intrarea în Air Schengen! Schimbările care vor apărea în aeroporturi

Am intrat în Air Schengen! Ce se schimbă în aeroporturile din România
Sursa foto: libertatea.ro

Începând cu data de 31 martie, călătorii care se îndreaptă către țările din spațiul Schengen vor putea merge direct către porțile de îmbarcare. Acest lucru nu înseamnă că polițiștii de frontieră vor dispărea complet din terminalul aeroportului. Alexandra Găvan, purtător de cuvânt al Poliției de Frontieră, a explicat care sunt modificările care vor avea loc odată cu intrarea României în Air Schengen.

,,Persoanele care se vor deplasa către spațiile Schengen începând cu data de 31 martie. În momentul în care vor ajunge pe aeroport, vor face controlul de securitate. După care vor merge direct către poarta de îmbarcare.  Acestea nu se vor mai opri la filtrele Poliției de Frontieră pentru a le fi controlate documentele de călătorie.

Aici aș dori să subliniez faptul că în sarcina pasagerilor nu revine nicio obligație suplimentară. Însă polițiștii de frontieră nu vor dispărea din aeroporturi. Aceștia vor continua să fie în incinta aeroporturilor și să efectueze acte polițienești care se vor efectua punctual și inopinat. Scopul acestor acțiuni polițienești este să se stabilească identitatea persoanei, să se verifice dreptul de ședere și să prevină și să combată posibile fapte ilegale”, a explicat Alexandra Glăvan, conform antena3.ro.