Infofinanciar > Lumea la zi > Musk se sabotează singur! Investește în altă companie de pe piața cipurilor pentru creier 
Lumea la zi

Musk se sabotează singur! Investește în altă companie de pe piața cipurilor pentru creier 

Musk Sursa foto WIRED
Sursa foto: WIRED

Elon Musk vrea să se lanseze pe piața cipurilor de creier. Acesta are în vedere o investiție în startup-ul Synchron, pe fondul întârzierii progresului de la propria companie, Neuralink.

Acesta a abordat deja dezvoltator altei companii deși, propria sa companie specializată în acest sector, se află în cursa pentru a conecta creierul uman direct la mașini.

Conform surselor, Musk a avut o discuție săptămânile trecute cu Thomas Oxley, directorul executiv de la Synchron despre o posibilă investiție în companie. Nu se știe exact dacă această tranzacție ar implica o eventuală asociere între cele două companii, potrivit Reuters.

Totuși, Synchron este în fața companiei lui Musk pentru cipuri în ceea ce privește obținerea autorizației de reglementare pentru dispozitive. Oficialii companiei nu au decis încă dacă va accepta sau nu investiție, mai ales că nicio înțelegere nu este sigură.

Musk, frustrat de activitatea propriilor angajați

Această decizie de a investi într-o altă companie din acest sector vine în urma faptului că Musk și-a exprimat frustrarea față de angajații side la Neuralink din cauza progresului lent al acestora. Și cum hainele nu se spală în public, Oxley nu a știut absolut nimic despre acest lucru atunci când a fpst de acord să vorbească cu Musk.

Nu se știe exact care este stadiul în care se află Neuralink, compania lui Musk, referitor la cererea depusă la Administrația americană pentru alimente și medicamente pentru începerea testelor pe oameni.

În 2019, proprietarul Tesla a transmis faptul că își dorește pentru această companie aprobarea pentru teste pe oameni până la finele anului 2020. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar el a spus că speră ca până la sfârșitul lui 2021 va putea începe testele pe oameni.

Proprietarul Tesla este  mai interesat de alte companii decât de ale sale

Aceasta nu este prima încercare a lui Musk de a contacta concurența. În 2020, el a avut discuții cu compania Paradromics Inc care se ocupă tot cu producerea de tehnologie pentru creier. Ulterior, acesta a abandonat discuțiile.

Conform Pitchbook, Neuralink a strâns 363 de milioane de dolari de la investitori până în momentul actual.

Mai jos se situează Synchron care a strâns până în prezent 65 de milioane de dolari de la investitori, conform aceleiași firme de cercetare de pe piață.

Diferența dintre cele două companii care lucrează în același sector, se referă în principal tehnologie pe care le produc. Synchron a dezvoltat un implant cerebral care nu ar necesita tăierea craniului pentru a-l instala, spre deosebire de produsul Neuralink. Scopul acestei invenții este acela de a-i ajuta pe oamenii paralizați să opereze dispozitive digitale doar cu ajutorul minții.