Infofinanciar > Info > Moov Leasing are noi acționari. Fondatorii International Alexander Holding preiau din activele companiei
Info

Moov Leasing are noi acționari. Fondatorii International Alexander Holding preiau din activele companiei

Moov Leasing are noi acționari. Fondatorii International Alexander Holding preiau din activele companiei
Sursa foto: arhiva companiei

Loredana și Simion Apreutese sunt fondatorii grupurilor de firme care fac parte din International Alexander Holding. Aceștia intră în acționariatul platformei românești de mobilitate Moov Leasing. Mai exact, cei doi preiau 25% din acțiunile acesteia.

În acest fel, conform anunțului făcut de reprezentanții platformei Moov Leasing, care a fost lansată în vara acestui an, evaluarea a ajuns la suma de 10 milioane de euro. Mai mult de atât, există în continuare planuri de dezvoltare.

Moov Leasing este o platformă de mobilitate în totalitate digitală, all-in-one. Aceasta a fost fondată de către Bogdan Speteanu, cel care a ocupat anterior funcția de CEO al BCR Leasing, și de Mircea Dihel, fost CEO al Țiriac Leasing. Prin intermediul acesteia sunt furnizate pachete de servicii auto integrate de leasing operațional persoanelor fizice. De asemenea, acestea mai sunt furnizate și PFA-urilor, antreprenorilor și companiilor.

Această platformă a devenit funcțională în luna iulie a acestui an. Cu toate acestea, lansarea oficială a avut loc pe data de 15 noiembrie. Până la finele anului 2023, activele înregistrate de Moov Leasing vor ajunge la valoarea de 15 milioane de euro. Pe lângă asta, în următorii trei ani, se dorește ca volumul finanțărilor să ajungă la suma de 100 de milioane de euro.

International Alexander Holding (IAH) a luat naștere cu 20 de ani în urmă. Această afacere este un business de familie cu capital 100% românesc. De asemenea, este un integrator independent 4PL de servicii de transport, logistică integrată, producție și real estate, informează profit.ro