Info

Ministrul Muncii, atac la adresa liberalilor pe tema majorării pensiilor! „Spuneau că nu se pot crește cu 10%!”

Marius Budai Sursa foto Realitatea.NET
Sursa foto Realitatea.NET

Ministrul Muncii, Marius Budăi, și-a criticat partenerii de coaliție liberali pentru toată „licitația” care are loc între cele două partile în ultimele luni. El a adus aminte că toată pandemia liberalii nu au fost dispuși să crească pensii sau salarii și s-au plâns de cheltuielile sanitare, dând sume enorme pe izolete și vaccinuri care vor fi aruncate la gunoi.

Marius Budăi i-a acuzat pe liberali că „licitează cu necazul părinților și bunicilor noștri”, în condițiile în care, până în această toamnă, ei au fost mai mereu împotriva majorării pensiilor și salariilor din cauza „problemelor bugetare”. El este de părere că reprezintă partidul care „a avut un pact cu cetățenii României” care a fost mereu respectat.

„Noi, PSD suntem cei care, de fiecare dată când am fost la guvernare, am avut un pact cu cetăţenii României. Mai important este că l-am şi respectat. Mă încearcă o tristeţe enormă când văd politicieni de dreapta, indiferent de partidul din care provin, care în anul 2021, adică în anul în care România şi globul nu era traversat de aceste crize profunde (…) se chinuiau anul trecut, cheltuiau toată energia lor, de dimineaţa până seara, să ne spună cum nu se poate: cum nu se pot mări alocaţiile copiilor, cum nu se poate şi nu trebuie să mărim salariul minim, cum nu se poate să majorăm pensiile”, spune Marius Budăi.

Marius Budăi, atac la adresa liberalilor

„Dar se puteau achiziţiona atunci izolete la preţuri enorme, ne spune domnul profesor Rafila de vaccinuri de miliarde de euro pe care acum România trebuie să le arunce. Alea se puteau face, dar pensii, salarii, alocaţii, sprijin pentru mediul de afaceri, nu se putea face”, spunea Budăi la conferința de alegeri interne a PSD Vrancea, conform bugetul.ro.

Ministrul Muncii aduce în spațiul public o temă pe care socialiștii o împing în ultimele luni, cea a „licitațiilor” pentru pensiile românilor. Liberalii, în frunte cu Iohannis și Ciucă, au fost primii care au înaintat în spațiul public o creștere de pensii de 15%, în timp ce social-democrații au fost mult mai precauți, vorbind despre procente de la 10 către 12%.

„Spuneau că nu se pot majora pensiile cu 10% şi ”Demisia, Budăi”, nu? Parcă aşa era. Acum licitează. Acum licitează cu ce? Cu sărăcia oamenilor, cu nevoile părinţilor şi bunicilor noştri, cu necazul părinţilor şi bunicilor noştri şi parcă ar fi – unii din ei sunt în opoziţie, da alţii sunt la putere – parcă ar fi vrut ei să dea mai mult, dar nu vin cu soluţii. În lumea asta foarte multe sunt de licitat – licităm să cumpărăm o casă, o maşină – dar nu licităm cu destinul părinţilor şi bunicilor noştri. Este de condamnat aşa ceva”, spunea Budăi.