Infofinanciar > Lumea la zi > Ministrul de finanţe al Germaniei: „Frâna datoriilor este frâna inflaţiei”
Lumea la zi

Ministrul de finanţe al Germaniei: „Frâna datoriilor este frâna inflaţiei”

Germania vrea să se retragă din UE
sursa foto arhiva companiei

O politică fiscală restrictivă moderată, necesară pentru a se conforma frânei datoriilor din Germania, duce inflația în direcția corectă, a declarat luni ministrul de finanțe Christian Lindner.

„Frâna de îndatorare este o frână pentru inflație”, a declarat Lindner la un eveniment de comemorare a 15 ani de la stabilirea limitei constituționale a deficitelor publice, care este stabilită la 0,35% din produsul intern brut.

Inflația în cea mai mare economie a Europei a încetinit la 2,3%ajutatăde scăderea prețurilor la alimente și energie, potrivit datelor finale prezentate vineri. Acesta este cel mai scăzut nivel din iunie 2021.

În Statele Unite, finanțele publice expansioniste cu niveluri ridicate de noi datorii determină din nou creșterea inflației, a spus Lindner.

Prețurile de consum din Statele Unite au crescut mai mult decât se așteptau în martie, potrivit datelor prezentate săptămâna trecută, marcând a treia lună consecutivă de indicii puternice.

„Frâna datoriei este un apel la stabilirea unor priorități clare în politici”, a spus el, potrivit Reuters.

Lindner a declarat că actualul guvern va investi 58 de miliarde de euro (61,84 miliarde de dolari) în acest an, considerabil mai mult decât cele 38 de miliarde de euro cheltuite în 2019, când ratele dobânzilor și mediul economic erau mai favorabile.