Infofinanciar > Info > Marcel Ciolacu vorbește despre reușitele din mandat: Inflația în scădere, PIB-ul în creștere
Info

Marcel Ciolacu vorbește despre reușitele din mandat: Inflația în scădere, PIB-ul în creștere

Marcel Ciolacu vorbește despre reușitele din mandat: Inflația în scădere, PIB-ul în creștere
sursă foto: arhiva companiei

Premierul de la București, Marcel Ciolacu, a ținut să evidențieze progresele economice importante înregistrate în România. În cadrul unei declarații de joi, 11 aprilie, șeful Guvernului a subliniat datele oficiale furnizate de Institutul Național de Statistică (INS) și Eurostat.

„Fapte:

1. Rata anuală a inflației a scăzut la 6,6% în martie, de la 7,2% în februarie – INS.

2. PIB-ul României a ajuns în 2023 la cel mai mare nivel din istoria țării, peste 1600 mld lei – INS.

3. Numărul românilor aflați în sărăcie extremă (deprivare materială și socială severă) a scăzut cu 855.000 în 2023 față de 2022 – Eurostat”, prezintă Marcel Ciolacu.

Acesta spune apoi că deciziile luate de cabinetul său au fost unele în avantajul cetățenilor: „Datele oficiale demonstrează că viziunea propusă românilor la preluarea mandatului de premier a fost una corectă. Investițiile cresc economia și, în mod special, investițiile în infrastructura mare reprezintă soluția pentru reducerea decalajelor în zonele mai puțin dezvoltate”.

Apoi, Marcel Ciolau a prezentat și perspectivele pentru viitor: „În paralel, așa cum am promis, principalul obiectiv al guvernării a fost creșterea puterii de cumpărare, mai ales pentru cei cu venituri reduse.

Am atacat creșterea nesimțită a prețurilor prin plafonarea prețului la utilități și a marjei comerciale la alimentele de bază și, în același timp, am venit cu măsuri active de creștere a veniturilor salariaților (prin creșterea salariului minim) și a pensionarilor (prin creșterea pensiilor), prin pachete de sprijin pentru cei vulnerabili (vouchere pentru facturile la utilități și pentru alimente)”, a transmis Marcel Ciolacu, citat de realitatea.net.