Infofinanciar > Lumea la zi > Proteste masive la Bruxelles! Miniștrii îndeamnă UE să mărească subvențiile
Lumea la zi

Proteste masive la Bruxelles! Miniștrii îndeamnă UE să mărească subvențiile

proteste-fermieri-Bruxelles
sursa foto arhiva companiei

Miniștrii au solicitat UE să crească finanțarea pentru schema de subvenții din cadrul politicii agricole comune, în valoare de 60 de miliarde de euro pe an.

Acest gest este în încercarea de a reprima protestele, în timp ce fermierii belgieni au blocat drumurile și au dat foc la cauciucuri în centrul Bruxelles-ului.

PAC, care consumă aproximativ o treime din bugetul comun al UE și care este cea mai veche dintre politicile blocului încă în vigoare, este concepută pentru a asigura un flux constant de venituri pentru agricultori în vederea asigurării producției de alimente.

Însă, în timp ce agricultorii au organizat luni ultimele lor proteste din cauza creșterii costurilor și a reglementărilor de mediu, miniștrii reuniți la Bruxelles pentru a discuta măsurile de urgență menite să îi liniștească pe fermieri au declarat că este esențial să se aloce mai mulți bani.

Charlie McConalogue, ministrul irlandez al agriculturii, a declarat pentru Financial Times că PAC s-a „erodat” în termeni reali în ultimii ani și că „trebuie consolidată în ceea ce privește finanțarea”.

„Securitatea alimentară și sprijinirea producției de alimente ar trebui să fie repuse în centrul considerațiile bugetare europene”, a spus el.