Info

Mii de români vor fi debranșați înainte să înceapă iarna! Dezvăluirilie halucinante ale lui Gheorghe Piperea

frig
Credit imagine: playtech.ro

Iarna ce vine se pare că va fi mai grea decât se așteptau românii. Problema gazelor cu care se luptă atât românii, cât și toată Europa nu este singura cumpănă pe care oamenii trebuie să o depășească în sezonul rece.

Potrivit avocatului Gheorghe Piperea, care a discutat acest subiect în cadrul unei emisiuni de la antena 3, mii de familii vor fi debranșate iarna aceasta. Motivul?. Statul român nu și-a achitat datoriile conform legii către furnizorii de gaze, lucru ce va atrage automat debranșarea a mii de români chiar înainte ca iarna să înceapă.

Practic românii vor plăti din nou pentru incompatibilitatea statului de a-și plăti datoriile.

Se anunță iarnă grea pentru mii de români

„Da. Din păcate, au apărut nişte notificări de la nişte furnizori de energie din care rezultă că sunt obligați să majoreze preţul pe fiecare kW în parte, în aşa fel încât preţul pieței să fie achitat de consumator pentru că:

1. statul român nu şi-a achitat datoria asumată prin lege. Este vorba de vreo 32 de miliarde de lei,

2. furnizorii nu se mai pot împrumuta la bancă pentru a-şi finanța activitatea până statul român va plăti datoria, lucru care după părerea mea este imposibil, pentru că statul român la rectificarea bugetară a refuzat să acorde aceste 32 de miliarde.

Din câte înțeleg ministrul energiei Virgil Popescu estimase că această compensare va fi de 3 miliarde, dar când colo a fost de 32 de miliarde.

În momentul în care furnizorul o să-ţi spună: ori plătești acestă factura la valoarea de piață ori te debranșăm tu va trebui să treci, timp de o perioadă de o lună de zile, la furnizorul de ultimă instanță, iar acolo preţurile sunt de 10 ori mai mari.

Ori îţi găsești un alt furnizor, pentru că aproape toţi sunt în faliment, ori fie plătești tariful de 10 ori mai mare”, a explicat avocatul Gheorghe Piperea la Antena 3.