Infofinanciar > Lumea la zi > Meta lansează o nouă rețea de socializare! Aceasta va rivaliza cu Twitter-ul problematic al lui Elon Musk
Lumea la zi

Meta lansează o nouă rețea de socializare! Aceasta va rivaliza cu Twitter-ul problematic al lui Elon Musk

meta vs twitter
sursa foto al jazeera

Meta, firma mamă a Facebook și Instagram, lucrează la o aplicație de sine stătătoare pentru o rețea socială bazată pe text. Aceasta ar putea rivaliza atât cu Twitter, cât și cu concurentul său descentralizat, Mastodon.

Un purtător de cuvânt a declarat pentru BBC: „Explorăm o rețea socială descentralizată de sine stătătoare pentru schimbul de actualizări de text. „Credem că există o oportunitate pentru un spațiu separat în care creatorii și personalitățile publice pot împărtăși actualizări punctuale despre interesele lor”.

Meta ar putea concura cu Twitter

O aplicație asemănătoare Twitter ar permite Meta să profite de haosul actual din cadrul companiei conduse de Elon Musk, unde reducerile de costuri au fost galopante. Twitter se luptă să își păstreze baza de publicitate de la preluarea platformei de către domnul Musk la sfârșitul anului trecut.

Companiile și-au retras cheltuielile după ce Twitter a decis să restabilească conturile suspendate și să lanseze o verificare a conturilor plătite care a dus la escroci care s-au dat drept companii. Potrivit MoneyControl, noua aplicație are numele de cod P92 și va permite utilizatorilor să se conecteze prin intermediul acreditărilor lor existente de pe Instagram.

Aplicația Meta se va baza pe un cadru similar cu cel care alimentează Mastodon, un serviciu asemănător cu Twitter care a fost lansat în 2016. Noua aplicație va fi descentralizată, nu va putea fi gestionată după bunul plac al unei singure entități, nu va putea fi cumpărată sau vândută. Planurile Meta vin într-un moment în care cea mai mare platformă a sa, Facebook, se luptă să atragă atenția unui public mai tânăr.

De asemenea, a investit masiv în metaverse, o lume virtuală în care utilizatorii interacționează și lucrează, care încă nu s-a concretizat. Aplicația sa de partajare de videoclipuri și poze, Instagram, se confruntă, de asemenea, cu o concurență acerbă, deoarece creatorii de conținut sau influencerii de succes abandonează platforma pentru TikTok. Nu a fost imediat clar când Meta va lansa noua aplicație.

Instagram și Facebook vor avea o verificare plătită

Utilizatorii Instagram și Facebook vor putea de acum înainte să plătească pentru o verificare cu bifă albastră, a anunțat compania mamă Meta. ”Meta Verified” va costa 11,99 dolari pe lună pe web sau 14,99 dolari pentru utilizatorii de iPhone. Va fi disponibil în Australia și Noua Zeelandă începând cu această săptămână.

Mark Zuckerberg, directorul executiv al Meta, a declarat că această măsură va îmbunătăți securitatea și autenticitatea aplicațiilor de socializare. Măsura vine după ce Elon Musk, proprietarul Twitter, a implementat abonamentul premium Twitter Blue în noiembrie 2022.

Serviciul de abonament plătit al Meta nu este încă disponibil pentru întreprinderi, dar orice persoană fizică poate plăti pentru verificare. Insignele, sau „bulinele albastre”, au fost folosite ca instrumente de verificare pentru conturile de profil înalt, pentru a dovedi autenticitatea acestora.

Abonamentul ar oferi utilizatorilor plătitori o insignă albastră, o vizibilitate sporită a postărilor lor, protecție împotriva imitatorilor și un acces mai ușor la serviciul clienți, a declarat Meta într-o postare pe site-ul său.

Compania a declarat pentru BBC că schimbarea nu va afecta conturile verificate anterior, dar a precizat că va exista o creștere a vizibilității pentru unii utilizatori mai mici care devin verificați datorită funcției plătite.

Permiterea accesului utilizatorilor plătitori la o bifă albastră a provocat anterior probleme pentru alte platforme de socializare. Funcția de verificare cu plată a Twitter a fost suspendată în noiembrie anul trecut, când oamenii au început să se dea drept marile branduri și celebrități plătind pentru această insignă.

Meta a precizat că numele de utilizator Instagram și Facebook vor trebui să corespundă unui document de identitate furnizat de guvern pentru a beneficia de verificare, iar utilizatorii vor trebui să aibă o fotografie de profil care să le includă fața, scrie BBC.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.