Infofinanciar > Info > Măsură disperată după ”dezertări” masive! Rusia recurge la pușcăriașii cu aptitudini în domeniul IT
Info

Măsură disperată după ”dezertări” masive! Rusia recurge la pușcăriașii cu aptitudini în domeniul IT

sursa-playtech.ro
sursa-playtech.ro

Rusia a rămas fără bugetari și operatori în domeniul IT. Asociația Rusă pentru Comunicații Elecronice a estimat recent ca între 70.000 si 100.000 de persoane vor părăsi Rusia în cadrul celui de-al doilea val de emigrare. Experții în IT care până nu de mult aveau ca țară natală Rusia au ajuns acum să  nu se mai simt în siguranță și aleg să plece în SUA, Germania, Cipru, Canada. 

Potrivit site-ului rusesc, Lenta.ru, aproximativ 95000 de posturi vacante cu specific IT sunt în prezent fără doritori, puterea de la Kremlin văzând asta ca pe o oportunitate de a selecta forță de muncă ieftină și complet maniabilă. Unul din angajatorii selectați este Tass principala agenție de știri din Rusia, controlată de stat.

Astfel, nu ar fi exclus ca unele dintre materialele de propagandă distribuite pentru „informarea” cetățenilor din Rusia să fie pregătite de pușcăriașii deja aflați în închisoare, dispuși să scrie practic orice, pentru a-și reduce sentințele primite. Păstrând direcția luată odată cu legalizarea pirateriei software, autoritățile trebuie acum să acopere necesarul de locuri de muncă din industria IT folosind „resursa” păstrată în pușcăriile din Rusia. Practic, aproape oricine se poate înscrie pentru un loc de muncă la una dintre companiile care recruteză IT-iști pentru sarcini care nu necesită pregătire temeinică, având în schimb oportunitatea de reducere a pedepsei.

Oamenii educați părăsesc țara din cauza unui viitor greu de suportat

În mod clar războiul dintre Ucraina și Rusia a făcut ca aproape toată populația tânără și nu numai din Rusia să fie speriată și fără dorință de dezvoltare a țării. În special aceia suficient de bine educați și informați pentru a înțelege gravitatea situației, dar mai ales, pericolul de a rămâne captivi într-o țară izolată după modelul Coreei de Nord. Așa că foarte mulți dintre tinerii educați după standarde, sau măcar urmând aspirații occidentale, au părăsit Rusia încă de la primele semne de probleme, iar cei rămași sunt preocupați mai degrabă să caute o portiță de emigrare, decât să piardă vremea lucrând pe bani puțini la un job din IT.