Infofinanciar > Info > Marcel Ciolacu merge pe mâna președintelui. Ce crede președintele PSD despre Nicolae Ciucă
Info

Marcel Ciolacu merge pe mâna președintelui. Ce crede președintele PSD despre Nicolae Ciucă

Klaus Iohannis, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu
Credit imagine: playtech.ro

Marcel Ciolacu, președintele PSD, este sigur că președintele Klaus Iohannis va aproba rotativa guvernamentală. Conform lui, șeful statului va alege un prim-ministru PSD drept succesor al lui Nicolae Ciucă.

El afirmă că relațiile din coaliția de guvernare sunt pozitive. Totodată, aduce drept argument faptul că atât el, cât și premierul în funcție, Nicolae Ciucă, sunt „oameni de onoare”.

Rotativa se va pune în aplicare

„Se face cu certitudine. Atât eu cât și domnul premier suntem oameni de onoare și am înțeles momentul complicat prin care a trecut România, pentru că orice s-ar spune, haide să fim corecți, a fost complicat pentru întreagă Europa, dar am reușit să depășim onorabil aceste crize suprapuse.

Sunt încă multe de făcut, dar s-au și luat măsuri corecte, poate unele un pic întârziate. Poate trebuia mai repede reglementarea prețului la energie, poate nu aveam nici inflația de 16%, dar bine că nu am ajuns la 30%.
Noi suntem într-o coaliție care a adus stabilitate în România. În ultimul an au venit în România investiții de 11 miliarde de euro, un record. Dacă ne uităm ce a însemnat acea perioada de doi ani de guvernare de dreapta, PNL cu USR, și la ce coerentă e acum.

Categoric există o decizie în PSD că eu să fiu desemnat premier. Nu cred că domnul președinte nu a știut de acest acord politic. Constituțional, președintele desemnează premierul la propunerea unei majorități. Majoritatea există și este exclus să am temeri că domnul Ciucă nu-și va prezența demisia.Sunt total de acord că nu trebuie făcută rotația pe 25 mai. Suntem politicieni, domnul premier își va prezența demisia la momentul potrivit. Avem pașii și avem deja totul stabilit”.

Ce spune Ciolacu despre Klaus Iohannis

În plus, președintele Partidului Social-Democrat și-a exprimat încrederea față de deciziile pe care le va lua șeful statului.

„Eu vă spun că lucrurile vor fi mai normale și mai simple decât ne imaginăm acum. Important e să avem programul de guvernare finalizat. Se pleacă că baza de la cel actual, dar vom vrea să venim cu lucruri noi, mai există și alte priorități decât erau acum un an și jumătate. Vom ieși în față presei și vom spune programul de guvernare și componentă Guvernului.

Președintele a spus că cel mai important pentru România acum este stabilitatea. Domnul Iohannis a numit până acum 9 premieri, deci cred că a venit timpul că, după 30 de ani, să arate și oamenii politici că suntem responsabili și ne ținem de ce am convenit politic”, a adăugat el.

Toate aceste afirmații au fost făcute în cadrul emisiunii lui Victor Ciutacu, difuzată la România TV, conform publicației online romaniatv.net.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.