Infofinanciar > Info > Majorări ale alocațiilor aprobate în Guvern! Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul care bucură elevii
Info

Majorări ale alocațiilor aprobate în Guvern! Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul care bucură elevii

clasele-de-elevi
sursa ziarullumina.ro

După cum s-a decis în parlament, alocația zilnică pentru participanții la olimpiadele naționale școlare a fost dublată de Guvern, la 200 de lei, susține ministrul Educației, de asemenea, și premiile pentru olimpicii naționali au fost majorate până la 1.000 de lei.

Anunțul de ultimă oră a fost făcut de Sorin Cîmpeanu, care prezintă o dublare de la 100 de lei la 200 de lei a alocațiilor zilnice pentru participanții la olimpiadele naționale și o majorare considerabilă a premiilor până la 1.000 de lei, conform unui comunicat de presă postat pe pagina de Facebook a Guvernului României. 

Costuri de 4 milioane de lei pe zi, banii sunt susținuți de Guvernul României

„Aveam un sistem ridicol de recunoaștere a performanței la nivel național”, a spus Ministrul Educației, care a declarat că prin actul normativ adoptat premiul întâi va fi 1000 de lei, premiul al doilea 700 de lei, al treilea 500 de lei și mențiunea RON, premiul trei 500 RON iar mențiunea 300 de lei. Pentru participarea la olimpiade naționale Guvernul a dublat astăzi alocația zilnică pentru fiecare participant la olimpiadele naționale, elevi și profesori, de la 100 la 200 de lei. Vă anunț că sunt în medie 20.000 de participanți” este declarația făcută de Sorin Cîmpeanu.

Noile valori fiind următoarele:

premiul I – 1.000 de lei,

premiul 2 – 700 de lei,

premiul 3 – 500 de lei,

menţiunea – 300 de lei.

De asemenea, se vor acorda burse de performanţă şi pentru elevii din sistemul privat care ajung să reprezinte România la olimpiadele internaţionale.

Mesajul Premierului Nicolae Ciucă pentru elevi

„Speranţa noastră pentru viitor sunteţi voi şi se discută mult în spaţiul public despre ce fac olimpicii români când finalizează studiile liceale, după ce optează pentru universităţile de prestigiu. Nu vreau să vă conving să faceţi altceva, faceţi ceea ce credeţi voi că este de făcut, dar nu uitaţi că tot ceea ce aţi învăţat s-a întâmplat aici în familia voastră, în şcoala românească, alături şi îndrumaţi de profesorii români care v-au adus să performanţi la nivelul acesta. Ca atare, măcar să vă aduceţi aminte, să apreciaţi şi să onoraţi munca pe care au făcut-o părinţii voştri şi profesorii voştri. Restul depinde doar de voi. Iar noi să putem să facem ceea ce se cuvine astfel încât să vă sprijinim cât mai mult şi să vă convingem că indiferent unde veţi învăţa în viitor, atunci când consideraţi că se cuvine, să vă întoarceţi acasă. E responsabilitatea noastră, a Guvernului, mai ales cât sunteţi încă acasă, făcând performanţă sub culorile României, să generăm un sistem de promovare bazat pe merit şi valoare profesională autentică în societate, în care performanţa să fie recunoscută.” declară și premierul Ciucă conform comunicatului de presă.