Infofinanciar > Lumea la zi > Maia Sandu anunță un mare miting pro-european la Chișinău! „Deciziile mari se iau de oameni”
Lumea la zi

Maia Sandu anunță un mare miting pro-european la Chișinău! „Deciziile mari se iau de oameni”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu
Sursă foto: Jurnalul

Într-o declarație de presă făcută luni, 10 aprilie, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat planurile de organizare a unui mare miting pro-european la Chișinău, programat pentru data de 21 mai. „Europa este cu ochii pe noi”, a declarat președinta, într-un discurs încurajator în fața populației.

„Am vrut să mă adresez direct oamenilor. Chiar dacă avem anumite supărări, păreri diferite, acum nu e momentul de ceartă și dezbinare, e momentul să ne unim împreună parte a familiei europene. Vin cu acest îndemn, pentru că în momentele cruciale, deciziile mari nu se iau doar de politicieni. Deciziile mari se iau de oameni în PMAN. Suntem la o mare răscruce. Ce facem acum va influența viețile noastre, ale copiilor noștri și ale copiilor-copiilor noștri”, a transmis la conferință Maia Sandu.

Republica Moldova este amenințată

Maia Sandu a afirat că există o grupare de hoți care a fost plătită cu bani murdari pentru a bloca eforturile Republicii Moldova de a se integra în Uniunea Europeană și de a obține pace și prosperitate pentru poporul său: „Aceleași personaje au ținut Moldova blocată în sărăcie și corupție, iar acum o atacă, otrăvind sufletele oamenilor noștri în ceartă și dezbinare”.

Maia Sandu a subliniat importanța puterii poporului în determinarea viitorului țării și a afirmat că Moldova se confruntă cu o decizie crucială. În acest sens, ea a anunțat inițierea procedurilor pentru organizarea „Adunării Naționale Moldova Europeană”, un mare miting pro-european ce va avea loc la Chișinău în data de 21 mai, cu scopul de a demonstra lumii întregi că majoritatea cetățenilor aleg calea europeană pentru țara lor.

Mitingul anunțat de Maia Sandu va avea rolul de a răspunde la mitingurile organizate în ultimele luni de partidul pro-rus condus de oligarhul fugar Ilan Șor, care au avut un caracter anti-occidental.

Europa trebuie să vadă unitatea și curajul moldovenilor

„Vă îndemn să ne manifestăm ca popor decizia clară de a fi parte a familiei europene. Să arătăm că unicul stăpân al acestui pământ e poporul Republicii Moldova. Să arătăm că deciziile se iau în Republica Moldova. A venit timpul să arătăm că suntem un popor hotărât, stăpân în casa lui. A venit timpul ca cei care sunt cu ochii pe noi să vadă că în clipele hotărâtoare suntem uniți și curajoși”, a mai declarat Maia Sandu.

„Moldova se află într-un moment de răspântie. Ce se va întâmpla cu ţara noastră şi cu viitorul copiilor noştri depinde acum de puterea poporului nostru de a spune lumii clar ce vrem. Este decisiv să ne ţinem de aceeaşi cale şi să o spunem fără ocolişuri: Moldova va izbuti”, a transmis, luni seară, preşedintele Republicii Moldova.

În declarația sa, Maia Sandu a încurajat toate categoriile de cetățeni din Republica Moldova, de la ţărani care lucrează pământul, la profesori, studenți și medici, să participe la evenimentul de la Chișinău și să își exprime dorința de a face parte din Uniunea Europeană. Scopul acestei manifestări este de a transmite un mesaj clar și puternic lumii întregi, că majoritatea populației moldovenești susține eforturile de integrare europeană ale țării, scrie G4Media.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.