Infofinanciar > Info > Locuri de muncă disponibile fără BAC! Te angajezi de pe băncile liceului
Info

Locuri de muncă disponibile fără BAC! Te angajezi de pe băncile liceului

Cum-te-poti-transfera-la-un-alt-liceu
sursa edupedu.ro

Experința se câștigă încercând, este valabil în toate domeniile, și, totuși există printre toți studenții dorința de ajunge undeva sus, fără prea multă muncă și bătaie de cap. Însă, în ceea ce îi privește pe liceeni, situația poate sta diferit. Ei, fără prea multe studii, au posibilitatea să profeseze în anumite domenii fără probleme, așa acumulând și experiență. 

Robert Vişeanu, în vârstă de 17 ani, a obţinut locul I şi punctaj maxim la olimpiada de Turism şi alimentaţie de anul acesta, face niște afirmații interesante în ceea ce privește ideea adolescenților asupra propriului viitor: „Dacă te duci la un liceu teoretic, cu diploma de Bac nu reuşeşti să te angajezi oriunde. Nu ai o meserie şi dacă nu urmezi o facultate eşti un pic pierdut. În schimb aici eu termin liceul, primesc o diplomă de calificare şi foarte multe uşi deschise să mă angajez dacă nu doresc să urmez o facultate.

” Acesta are foarte multe oferte de angajare datorită rezultatelor excelente la învățătură, însă cu toate acestea băiatul dorește să muncească ca să capete experiență. Tinerii care urmează școli profesionale, au foarte multe avantaje în câmpul muncii.

HoReCa, cel mai accesibil domeniu pentru tinerii calificați sau necalificați

Domeniul în care este cel mai ușor procesul de angajare este HoReCa, aici nu este nevoie de experiență, există foarte multe posturi disponibile și, de asemenea, avansarea în carieră depinde doar de implicarea și determinarea pe care angajații o au. Exemple de profesii precum bucătar, ospătar, picol, ajutor de ospătar sau bucătar. 

Cu toate acestea, însă, există foarte mulți printre dintre tinerii care termină o facultate și încă nu își găsesc un loc de muncă. Unul dintre motive poate fi faptul că aceștia au foarte multe pretenții încă de la început. Doresc nefondat locuri de conducere, salarii maxime sau poziții înalte, fără să prezinte niciun fel de experiență sau competențe.