Infofinanciar > Info > Ce meserie ar fi avut Alan Walker dacă nu era muzica
Info

Ce meserie ar fi avut Alan Walker dacă nu era muzica

Ce meserie ar fi avut Alan Walker dacă nu era muzica
credit imagine: standard.co.uk

Muzica este unul dintre factorii principali care unește oamenii și îi ajută să evadeze câteva momente din cotidian, care de cele mai multe ori poate fi extrem de stresant. Alan Walker este unul dintre cei mai în vogă artiști ai secolului XXI. Povestea lui a început în anul 2015, când una dintre producțiile sale a cucerit toate topurile muzicale ale lumii. Melodia “Faded” a fost un real succes, care l-a propulsat pe Alan în topul celor mai buni DJ ai planetei. Piesa producătorului norvegian în vârstă de doar 18 la momentul lansării a reușit să strângă peste 3,1 miliarde de vizualizări pe YouTube.

Drumul lui Alan Walker în lumea muzicii a început dintr-o simplă curiozitate. Tânărul DJ a recunoscut că în perioada adolescenței era un împătimit al programării și designului grafic. Aceste două pasiuni l-au făcut pe Alan să își pună întrebarea “Cum este creată muzica?”. Acesta a fost impulsul care l-a făcut pe artistul norvegian să înceapă să creeze muzică. “Când eram adolescent eram foarte interesat de programare și de design grafic, iar acest lucru mi-a stârnit curiozitatea în legătură cu procesul de creare a muzicii. Cum fac artiștii muzica pe care noi o ascultăm, cum se ajunge la produsul finit care ajunge la ascultători, așa că am început să întreb diverși oameni din domeniu și am primit câteva sfaturi. Din momentul acela am început să mă interesez și să creez muzică, lucru pe care îl fac și în prezent.”, a declarat Alan Walker.

Zeci de milioane de fani la doar 24 de ani

Simplitatea lui Alan Walker și talentul pe care l-a descoperit dintr-o greșeală l-au făcut pe artist să aibă peste 40 de milioane de fani în toată lumea. În cei 6 ani de când este în lumina reflectoarelor, Alan Walker a reușit să ajungă în playlist-ul a zeci de milioane de oameni, lucru la care unii artiști au ajuns după 20, poate chiar 30 de ani de carieră. Simplitatea lui Alan Walker este una aproape imposibilă de crezut, ținând cont de succesul de care are parte. Norvegianul a reușit să rămână la fel ca atunci când doar mixa în camera lui, un om normal care iubește muzica.

Show-uri de neuitat

Este deja știut faptul că Alan Walker este un artist care știe să facă atmosferă. Acesta iubește să interacționeze cu publicul, iar acest lucru se vede la fiecare prestație de pe scenă. Dar unii oameni se întreabă “De unde vine toată această energie?”. Răspunsul este unul extrem de simplu, iubește ceea ce face. În interviul acordat pentru Capital, Alan Walker a mărturisit că singurul lucru pe care îl face înainte de a urca pe scenă este să bea un energizant, în rest este pură pasiune și dedicare. “Îmi place să fiu foarte activ atunci când sunt pe scenă, îmi place să interacționez cu publicul. Înainte să urc pe scenă beau un energizant, lucru care mă ajută să mixez și să sar timp de 50-60 de minute, e ca un ritual al meu înainte de prestația de pe scenă.”, a declarat Alan Walker.

Alan Walker, omul

Înainte de cariera muzicală, Alan Walker era doar un adolescent care avea un plan de viitor absolut normal. Acesta a recunoscut că își dorea o carieră militară înainte de a începe să facă muzică. “Inițial aveam un plan, care s-ar fi întâmplat dacă nu aș fi avut succes cu muzica. Voiam să urmez o carieră militară, însă proiectul Alan Walker a crescut foarte mult și a trebuit să-mi concentrez toată energia pentru a-l perfecționa.”, a mărturisit Alan Walker.

Printre pasiunile lui Alan Walker se numără și jocurile video și statul cu familia. Acesta profită de fiecare moment liber pe care îl are pentru a putea să-și satisfacă aceste două plăceri pe care le are de când era doar un adolescent normal.

Provocările venite la pachet cu celebritatea

Bineînțeles că nu este ușor deloc să fii în vizorul a zeci de milioane de oameni. Alan Walker a simțit acest lucru pe propria piele. Acesta a recunoscut că au fost unele momente grele care au apărut din momentul în care a devenit celebru, însă norvegianul care se pregătea pentru înrolarea în armată a reușit să le depășească.

Întrebat care a fost unul dintre cele mai grele momente ale carierei, Alan Walker a dat un răspuns interesant. De la un simplu adolescent, norvegianul a ajuns unul dintre cei mai în vogă DJ, iar acest lucru aproape că l-a copleșit. “Unul dintre cale mai grele momente a fost să depășesc oboseala cu care nu eram obisnuit până să am succes. Inițial spuneam “da” la orice propunere, însă în timp am învățat că nu toate propunerile sunt benefice pentru mine.”, a mărturisit DJ-ul. Această provocare l-a ajutat pe Alan să se perfecționeze și să continue ascensiunea în cariera muzicală. Celebritatea nu este un lucru făcut pentru toată lumea. Într-adevăr, mulți oameni ar vrea să ajungă faimoși, însă foarte puțini dintre ei se gândesc și la lucrurile care vin la pachet odată cu lumina reflectoarelor. Nici pentru Alan Walker nu a fost ușor. Norvegianul a fost luat prin surprindere de succesul piesei “Faded” și a trebuit să se obișnuiască cu noul capitol din viața sa și anume “celebritatea”.

“Cel mai greu lucru a fost să mă obișnuiesc cu toată celebritatea și cu lucrurile care vin la pachet, însă am fost foarte fericit să văd că piesa mea (Faded) a avut așa mare succes.“, a mai spus artistul.

Scena, a doua casă

Întrebat în legătură cu sentimentul pe care îl are atunci când urcă pe scenă, Alan Walker a zâmbit și a răspuns fără ezitare “Fericire”. Chimia pe care norvegianul o are cu scena și cu publicul este incredibilă. “Când sunt pe scenă sunt foarte fericit, deoarece văd toți oamenii că se distrează și că le place ceea ce fac.”, a mai spus DJ-ul.

DJ-ul norvegian ține foarte mult la fanii săi și este de părere că ei au fost singurii care l-au ajutat să meargă mai departe și să depășească perioada crizei medicale, “Comunitatea fanilor este cel mai important factor, cel puțin pentru mine. Ei sunt cei care ascultă și se bucură de această muzică în fiecare zi și sunt cei care îmi permit să fac muzică. Mai ales în vremuri ca acestea; Cred că tehnologia este crucială pentru a acoperi decalajul dintre artiști și fani. ” a mai spus Alan Walker.

Acest lucru a fost vizibil în momentul în care artistul a urcat pe scena principală a festivalului Saga. În momentul în care a fost anunțat, fanii DJ-ului au explodat de fericire. Prestația lui Alan Walker de la Saga a fost fără reproș și a reprezentat numărul final al festivalului, care a reunit peste 30 de mii de oameni iubitori de muzică și distracție.

În anul 2020, Alan Walker a fost clasat pe locul 26 în top 100 DJ ai lumii de publicația djmag.com. Acesta este urmat de The Chainsmokers pe locul 27 și Kygo pe locul 28.