Infofinanciar > Vocile afacerilor > LIBERTY Galați lansează un nou program de ucenicie. Sute de tineri vor fi angajați în 2024
Vocile afacerilor

LIBERTY Galați lansează un nou program de ucenicie. Sute de tineri vor fi angajați în 2024

Ucenici_LIBERTY

Orice început de drum are nevoie de susținere. În acest sens, tinerii vor avea parte de noi oportunități. LIBERTY Galați este cel mai mare producător de oțel la nivel național. Compania lansează un program de ucenicie. Acest demers are rolul de a ajuta la transformarea și îmbunătățirea industriei oțelului. În acest sens, 100 de tineri vor avea oportunitatea de a se angaja și de a-și forma abilitățile pentru această meserie. Programul a pornit în contextul reluării producției primare de oțel pe platforma LIBERTY Galați. Dar și în contextul repornirii furnalului și accelerării activității laminoarelor . Scopul companiei este de a livra clienților oțel românesc de înaltă calitate.

Desfășurat sub umbrela Academiei GREENSTEEL cu sprijinul specialiștilor LIBERTY, programul are o durată de 18 luni și cuprinde cursuri teoretice, training, mentorat și practică la locul de muncă pentru ucenicii care vor să se specializeze în profesii actuale, precum electricieni, laminatori, macaragii, lăcătuși mecanici, strungari, oțelari, turnători și furnaliști, dar și pregătire pentru profesiile viitorului, cerute de transformarea GREENSTEEL a companiei de la Galați. Pachetul salarial include, pe lângă salariul de bază, bonusuri și beneficii, servicii medicale și echipamente de protecție, tichete de masă și transport, precum și sporuri acordate conform contractului colectiv de muncă.

LIBERTY Galați lansează un nou program de ucenicie

LIBERTY Galați își propune să devină un producător de oțel cu amprentă neutră de carbon până în 2030, iar rolul noilor angajați este să contribuie la transformarea siderurgiei într-o industrie mai curată, mai verde, cu emisii reduse de carbon.

„Industria viitorului este automatizată, digitalizată și sustenabilă. La LIBERTY, ne propunem să avem o amprentă neutră de carbon până la finalul acestei decade, de aceea avem nevoie de forța de muncă a viitorului care poate contribui la crearea unei industrii sustenabile. Prin intermediul Academiei GREENSTEEL, investim în programe de calificare a noilor colegi și de perfecționare a echipei noastre de la Galați, cu scopul de a produce oțelul verde de care lumea va avea nevoie pentru mulți ani de-acum înainte. Invităm tinerii din România să fie alături de noi în această misiune, să evolueze odată cu industria și să avanseze în carieră în timp ce contribuie la decarbonizarea lumii” a declarat Radu Ionescu, General Manager LIBERTY Galați.

Atragerea de noi angajați în industria siderurgică

Lansat în 2014, programul de ucenicie de la LIBERTY Galați are scopul de susține învățământul tehnic la nivel local și de a atrage noi angajați în industria siderurgică. Programul se adresează tinerilor absolvenți de liceu și școli profesionale și se desfășoară în două etape. Prima etapă durează șase luni și este dedicată formării profesionale prin participarea ucenicilor la sesiuni de dezvoltare a competențelor tehnice, dar și comportamentale prin sesiuni de teambuilding și comunicare. A doua etapă durează 12 luni, timp în care ucenicii devin autonomi la locul de muncă, fiind susținuți de mentori și specialiști. Din 2014 până în prezent, peste 500 de colegi noi s-au alăturat companiei în programele de ucenicie și învățare accelerată, prin care s-au calificat în domeniul electric, mecanic și tehnic.

De asemenea, în cadrul Academiei GREENSTEEL, compania a creat și consolidat parteneriate cu toate liceele cu profil tehnic și școlile profesionale din județele Galați și Brăila, printre care Liceul Tehnologic ‘Paul Dimo’, Colegiul Naţional ‘Radu Negru’, Liceul Tehnologic ‘Aurel Vlaicu’ şi Liceul Tehnologic ‘Costache Conachi’. Academia GREENSTEEL își propune să dezvolte proiecte educaționale pentru noua generație și să încurajeze tinerii să se alăture industriei siderurgice pentru a contribui la dezvoltarea unor metode de producție sustenabile.

Despre LIBERTY

LIBERTY Steel Group face parte din Alianța GFG, un grup global de companii și investiții deținut de Sanjeev Gupta și familia sa. Alianța este structurată pe trei piloni industriali – LIBERTY Steel Group, ALVANCE Aluminium Group și SIMEC Energy Group – care operează independent, însă uniți de valori comune și de viziunea de a crea un viitor sustenabil pentru industrie și societate. GFG Alliance are 35.000 de angajați în 30 de țări și venituri de peste 20 miliarde de dolari.

LIBERTY Galați este cel mai mare producător de oțel integrat din România, cu o capacitate de producție de aproximativ 3 milioane de tone de oțel pe an și un portofoliu de clienți din domeniul construcțiilor, naval, petrolier și gaze, precum și cel al producției de energie regenerabilă.

Pentru mai multe informații, accesați www.libertysteelgroup.com sau www.libertysteelgroup.com/ro/