Infofinanciar > Info > Ciucă: „Românii din diaspora asigură ca forţă de muncă un ‘PIB’ de 120 de miliarde de lei”
Info

Ciucă: „Românii din diaspora asigură ca forţă de muncă un ‘PIB’ de 120 de miliarde de lei”

România decide dacă își va irosi voturile pe extremiști
sursa foto arhiva companiei

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat luni seară, 4 martie, că românii din diaspora asigură ca forţă de muncă un „PIB” de 120 de miliarde de lei, cifră pe care o va folosi în discuţiile cu partenerii din Partidul Popular European (PPE).

„Avem 4 milioane de români care îşi desfăşoară activitatea în diaspora. (…) Banii trimişi de către românii din diaspora în ţară sunt peste 100 de miliarde de euro. Dar, în acelaşi timp, asta va fi pledoaria noastră cu partenerii noştri din Partidul Popular European (…). Abia aştept să văd cum vor vota în momentul în care vom avea această decizie la documentul final al congresului. Mai este încă o chestiune pe care trebuie să o ştie toată lumea.

Voi folosi această cifră în discuţiile mele cu partenerii din PPE. Românii, în ţările unde îşi desfăşoară activitatea, asigură un ‘PIB’ de 120 de miliarde de euro. Deci, însumat din toate ţările unde sunt români, 120 de miliarde. Dacă însumăm toţi aceşti ani, este o sumă. Ca atare, recunoaşterea nu trebuie să fie doar pentru România ca ţară, ci trebuie să fie pentru tot ceea ce înseamnă forţa de muncă a României care îşi desfăşoară activitatea în străinătate”, a spus Ciucă la Digi24.

El a precizat că negocierile pentru declaraţia finală de la Congresul PPE, care se va desfăşura, pe 6 şi 7 martie, la Bucureşti, sunt aproape de final, scrie Agerpres.