Infofinanciar > Info > Liberele de Paște, prilej de vacanță. Iată cele mai populare destinații printre români din 2024
Info

Liberele de Paște, prilej de vacanță. Iată cele mai populare destinații printre români din 2024

femei-vacante-sursa foto daily business
sursa foto arhiva

Mulți români de abia așteaptă să plece în vacanță. Motiv pentru care, zilele libere de Paște și de 1 mai au reprezentat prilejul perfect pentru o escapadă. Astfel, mulți cetățeni și-au rezervat sejururi atât în țară, cât și în străinătate. Un concediu de sărbători poate aduce o cheltuială extrem de mare. Potrivit datelor, un mini-sejur de Paște aduce costuri cuprinse între 500-600 de euro pentru un cuplu.

Dar, costurile ridicate ale vacanțelor nu ia-u oprit niciodată pe români din a-și face plăcerile. Astfel, iată care sunt cele mai căutate destinații de vacanță de Paște din  acest an.

Liberele de Paște, prilej de vacanță

Traian Bădulescu, consultant în turism, susține că cele mai căutate locații pentru vacanța de Paște sunt litoralul, stațiunile montane și zonele rurale. Toate acestea bucurându-se de un număr mai mare de turiști față de anul trecut. În plus, devin din ce în ce mai apreciate și atractive orașele mari. Care le oferă turiștilor numeroase atracții pentru a se bucura de timpul liber. Tarifele din acest an se învârt în intervalul de 350 și 1.250 de lei pentru trei nopți.

„Ținând cont că în acest an avem o punte între ziua de 1 Mai și Sfintele Sărbători de Paști, se înregistrează o creștere a numărului turiștilor care au rezervat pentru o perioadă mai lungă, care combină cele două perioade. Însă majoritatea turiștilor optează doar pentru 3-4 nopți, strict pentru perioada de Paște, între 2/3 și 6 mai. Cei mai mulți turiști au ales 3 nopți, urmați de cei care au ales 4 nopți de cazare” a explicat consultantul.

Destinațiile favorite din țară

Cele mai căutate destinații din acest an se regăsesc la nivelul turismului local. Astfel, un număr mare de turiști au ales să-și petreacă vacanța de Paște în zona Bran, Bucovina, Maramureș Oltenia și chiar Delta Dunării. Din punct de vedere al stațiunilor montane,  Predeal, Poiana Brașov și Sinaia vor fi luate cu asalt de turiști. La mare căutare sunt și Băile Felix, Călimănești-Căciulata, Sovata, Băile Herculane, Covasna și Vatra Dornei. Românii fiind atrași de beneficiile turismului balneoclimateric.

Pe litoral se anunță o creștere spectaculoasă a numărului de turiști care vin în vacanță. În topul preferințelor se situează Mamaia și Mamaia Nord, Eforie Nord, Costinești și Vama Veche.

Bulgaria și Grecia, țările preferate ale românilor

Potrivit datelor, pe primul loc în topul preferințelor românilor din punct de vedere al destinațiilor din afara țării este Bulgaria. Țara vine cu oferte de pachete cu cazare la un hotel de patru stele și sistem all-inclusive. La nivel de tarife, un cuplu va plăti între  250 și 500 de euro pentru un sejur de trei nopți.

„În perioada de Paște, mulți români aleg nordul Greciei și optează și pentru programe la pelerinaj, în zone precum Meteora. Majoritatea turiștilor merg de Paște în Grecia în grupuri organizate. Sunt români care aleg de Paște city break-uri, pornind de la Atena sau Istanbul, orașe cu vestigii creștin-ortodoxe, până la Roma sau Barcelona” a spus Traian Bădulescu, conform Daily Business .