Infofinanciar > Info > Anul trecut, trei sferturi dintre clienții serviciilor de turism din țara noastră au fost din România
Info

Anul trecut, trei sferturi dintre clienții serviciilor de turism din țara noastră au fost din România

Cele mai bune cartiere din România
Foto: facebook.com

Trei sferturi dintre clienții serviciilor de turism din țara noastră au fost anul trecut din România, iar 17% din Uniunea Europeană. Așa dezvăluie ediția a treia a Cartei Albe a Turismului.

Numărul turiștilor din țară a crescut cu 10,5%, iar al celor din străinătate cu peste 26%, a spus și ministrul de resort, Ștefan-Radu Oprea.

Cercetarea mai identifică și riscurile din domeniul turismului. Președintele Consiliului Național al IMM-urilor din România, Florin Jianu, spune că unul dintre cele mai mari îl reprezintă concurența neloială.

Florin Jianu: ”Cea mai mare problemă este concurența neloială. 87% dintre respondenți menționează concurența neloială având un impact fie undeva aproximativ la 30% din ceea ce ar putea să aducă plusvaloare turismului. Concurenței neloiale trebuie să îi găsim răspunsuri. Rata de revenire a scăzut, dar nu îngrijorător, este undeva între 30 și 40%. A fost o rată mai bună înainte de pandemie”.