Infofinanciar > Lumea la zi > Lavrov: Ordinea mondială este dominată de „agresivitatea” Statelor Unite
Lumea la zi

Lavrov: Ordinea mondială este dominată de „agresivitatea” Statelor Unite

Serghei Lavrov, șeful diplomației ruse (Sursă foto: Rador)
sursă foto: arhiva companiei

Serghei Lavrov a fost prezent luni, 19 februarie, la Havan, în Cuba. Cu această ocazie, șeful diplomației din Federația Rusă a ținut să transmită un mesaj important. Acesta este de părere că la momentul de față, ordinea mondială ar fi dominată de „agresivitatea” și de „hegemonia” Statelor Unite. Iar numeroase state occidentale ar contribui și sprijini la această situație.

Lavrov se află în momentul de față în timpul unui turneu în America Latină. După Columbia, acesta va călători mai apoi în Venezuela și Brazilia.  „Realităţile unei lumi multipolare (…) provoacă o reacţie agresivă din partea Statelor Unite şi a altor ţări ale minorităţii mondiale, care doresc prin toate mijloacele să-şi păstreze dominaţia, hegemonia şi dictatul”, a declarat şeful Lavrov în timpul unei întâlniri cu omologul său cubanez Bruno Rodriguez.

„Mijloacele folosite de reprezentanţii Statelor Unite şi ai altor ţări occidentale în acest scop nu includ diplomaţia, ci şantajul, ultimatumurile, ameninţările, folosirea forţei militare brute şi sancţiunile”, a denunţat șeful diplomației ruse, citează hotnews.ro.