Infofinanciar > Info > Lansarea programului Start-Up Nation, amânat. Ce sume de bani pot primi firmele aflate la început de drum?
Info

Lansarea programului Start-Up Nation, amânat. Ce sume de bani pot primi firmele aflate la început de drum?

Lansarea programului Start-Up Nation, amânat. Ce sume de bani pot primi firmele aflate la început de drum?

Programul Start-Up Nation ar urma să fie lansat în iunie. Firmele în cauză, vor putea să obțină finanțare de până la 200 de mii de lei. În bugetul programului, deși mult redus față de anii trecuți, sunt bani prevăzuți special şi pentru românii din diaspora. Mii de antreprenori ar putea beneficia de fonduri prin programul Start-Up Nation de anul acesta.

500 de milioane de lei pentru cei din țară plus 20 de milioane de lei pentru cei din diaspora, acestea sunt sumele prevăzute în program. Antreprenorul va putea obține cel mult 200 de mii de lei și va trebui să contribuie cu 5% investiție proprie. Acesta, din banii primiți de la stat, își poate cumpăra aparatură și utilaje, dar poate acoperi și cheltuielile cu salariile și chiriile.

Alte programe au devenit prioritare, din acest motiv programul tot suferă amânare

Potrivit unei declarații ale Serviciul de Telecomunicații Speciale, instituția care gestionează platforma online de înscrieri la Start-Up nation, noua ediție a programului va fi lansată în iunie, care înseamnă o nouă amânare, față de datele vehiculate anterior.

„Va exista un pachet obligatoriu de 5 mii de euro pachet de digitalizare, practic sume care vor fi folosite în acest scop. Va fi un punctaj suplimentar pentru acele investiţii în componenta verde – în panouri fotovoltaice sau alte măsuri de genul acesta.” este declarația lui Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Anteprenoriatului și Turismului, pentru Știrile ProTV.

Antreprenorii pot beneficia și de fonduri private, puse la bătaie de investitori în serie, care pot ajunge să fie de ordinul sutelor de mii de euro, în cazul IT.

“Ne-am propus ca în fiecare an să alegem cel puțin două echipe în zona de tech start-up pe care să le accelerăm, le oferim și finanțare, pe partener poate să depășească 100 de mii și obiectivul nostru e să depășească 3-400.000 per investiție.” declară un investitor.

La ediția anterioară, antreprenorii și-au primit baii cu întârziere chiar și de doi ani. Până în prezent, 15 mii de firme au beneficiat de fonduri prin Start-Up Nation