Infofinanciar > Educație financiară > Luna în care vin mai mulți bani din diaspora
Educație financiară Info

Luna în care vin mai mulți bani din diaspora

Luna în care vin mai mulți bani din diaspora

Conform unui studiu alcătuit de echipa companiei de transferuri internaționale de bani TransferGO, numărul transferurilor de bani din diaspora către România crește cu aproximativ 15% în luna aprilie, în comparație cu luna anterioară.

Acasă, cu familia

„Mulți români din diaspora vor relua tradiția de a petrece Paștele în România datorită relaxării restricțiilor de călătorie, însă, la fel ca în ultimii 2 ani, majoritatea aleg în continuare să își sprijine financiar, de la distanță, familiile din țară.  Noi venim in întâmpinarea lor cu comisioane mici și rapiditate în efectuarea transferurilor, mai ales că mulți se mobilizează cu aproximativ o săptămână înainte de Paște să trimită bani celor de acasă”, a declarat Marius Nedelcu, Chief Marketing Officer TransferGo.

Studiul a mai relevat faptul că că motivul principal pentru care românii din diaspora trimit în mod regulat bani în țară este acela de a îşi susţine familia şi rudele rămase acasă – în proporţie de 70%, în vreme ce pentru 25% dintre români scopul este de a economisi într-un cont din România.

Creștere semnificativă

Comparativ cu anul precedent, în 2021 TransferGo a înregistrat și o creștere cu 30% a transferurilor efectuate către România din țările nordice și Germania, ceea ce indică faptul că mulți români s-au orientat în ultimii doi ani către țări cu o situație politică și economică mai stabilă. Mai mult, potrivit unor date interne ale companiei, ca urmare a unor evenimente internaționale precum Brexit sau pandemia, 15% din clienții platformei și-au schimbat deja adresa de reședință din Regatul Unit cu una din țările nordice sau Germania, în timp ce un număr considerabil de români s-au întors în aceeași perioadă din UK, cu intenția de a se reloca ulterior într-o țară cu o situație mai stabilă, unde pot câștiga venituri mai mari.

Mai mulți utilizatori

În ceea ce privește numărul global de clienți, în 2021 compania a atins 3,5 milioane de utilizatori. Dintre aceștia, românii se clasează la loc de cinste, numărându-se printre cei mai fideli utilizatori ai serviciului, cu cea mai bună rată de retenție.

Comunitatea românilor din diaspora numără peste 6 milioane de persoane și tot atâtea povești de viață, iar TransferGo este soluția cea mai la îndemână pentru imigranții români care lucrează în străinătate și trimit bani acasă, fiind ieftină – datorită taxelor mai mici față de metodele de transfer tradiționale, simplă – prin eliminarea procedurilor birocratice întâmpinate la transferul bancar și rapidă – prin posibilitatea de transfer instant.

Pe plan local TransferGo este prezent din 2015, iar pe parcursul acestor ani serviciul a fost utilizat de milioane de români, care și-au susținut astfel familiile de la distanță

TransferGo facilitează transferurile de bani online, rapid și în condiții de siguranță, în 40 de monede diferite și are acoperire în 161 de țări, primind scorul de 4,9 din 5 stele din partea Trustpilot.