Infofinanciar > Lumea la zi > La „muuuncă”! Țara care va taxa vacile pentru emisiile de gaze naturale
Lumea la zi

La „muuuncă”! Țara care va taxa vacile pentru emisiile de gaze naturale

vaci
Credit imagine: inlesa.ro

Noua Zeelandă a dezvăluit un plan de taxare a emisiilor de gaze provocate de ovine și bovine în încercarea de combate una dintre cele mai mari surse de gaze, potrivit BBC.

Acest lucru ar face Noua Zeelandă să fie prima națiune care să taxeze fermierii pentru emisiile de metan de la animalele pe care le dețin. Noua Zeelandă găzduiește puțin peste cinci milioane de oameni, care dețincaproximativ 10 milioane de bovine și 26 de milioane de oi.

Aproape jumătate din totalul emisiilor de gaze cu efect de seră ale țării provin din agricultură, în principal metanul.

Cu toate acestea, emisiile agricole nu au fost incluse anterior în schema de comercializare a emisiilor din Noua Zeelandă, care a fost criticată de cei care cer guvernului să facă mai mult pentru a opri încălzirea globală.

„Nu există nicio îndoială că trebuie să reducem cantitatea de metan care se degajă în atmosferă, iar un sistem eficient de stabilire a prețurilor emisiilor pentru agricultură va juca un rol cheie în modul în care vom realiza acest lucru”, a spus ministrul neozeelandez al schimbărilor climatice, James Shaw.

De când se vor plăti taxele

Conform propunerii, fermierii vor trebui să plătească pentru emisiile de gaze ale animalelor începând cu anul 2025.

Planul include, de asemenea, stimulente pentru fermieri care reduc emisiile prin aditivi pentru hrana animalelor. O altă variantă de a micșora emisiile de gaze ar fi plantarea copacilor în cadrul fermelor.

Andrew Hoggard, un fermier și președintele național al Federated Farmers of New Zealand, a declarat pentru BBC că este de acord în linii mari propunerile cu propunerile guvernului.

„Lucrăm cu guvernul și alte organizații în acest sens de ani de zile pentru a obține o abordare care să nu oprească agricultura în Noua Zeelandă, așa că am încheiat o mulțime de lucruri de care suntem mulțumiți”.

„Dar știi, la fel ca toate aceste tipuri de acorduri cu multe părți implicate, întotdeauna vor fi câțiva șobolani morți pe care trebuie să-i înghiți”, a adăugat el.

Dl Hoggard a subliniat, de asemenea, că detaliile finale ale lansării planului nu au fost încă stabilite.

„Încă mai sunt piulițele și șuruburile de scos, cum ar fi cine implementează de fapt schema, așa că mai sunt lucruri de rezolvat cu guvernul”.

Banii strânși din schemă vor fi investiți în servicii de cercetare, dezvoltare și consiliere pentru fermieri, a spus Ministerul Mediului din țară.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.