Infofinanciar > Info > Klaus Iohannis la un pas de suspendare! Câte semnături a strâns AUR pentru a-l demite pe președintele țării
Info

Klaus Iohannis la un pas de suspendare! Câte semnături a strâns AUR pentru a-l demite pe președintele țării

George Simion Klaus Iohannis
Credit imagine: playtech.ro

Liderii patidului AUR, Claudiu Târziu și George Simion au demarat o inițiativă care a constat în strângerea de semnături cu scopul de a-l suspenda pe președintele României, Klaus Iohannis.

Pentru a reuși să strângă respectivele semnături, cei doi lideri AUR au readus în discuție perioada restricțiilor anti-COVID-19, accidentele din spitalele de stat, numirea guvernelor Cîțu, Cioloș și Ciucă, dar și faptul că România este în prezent “un stat eșuat”.

Partidul AUR are în plan să strânga 3,6 milioane de semnături pentru inițierea procedurilor de suspendare a lui Klaus Iohannis. În prezent, formațiunea politică condusă de către George Simion a reușit să colecteze din partea românilor 1,3 milioane de semnături.

AUR vrea să-l trimită pe Iohannis definitiv pe pârtie

Mai multe informații pe marginea acestui subiect a oferit pentru româniatv.net senatoarea Rodica Boancă, purtător de cuvânt al formațiunii politice.

„Referendumul poate fi demarat în momentul în care se votează în Parlament inițierea lui. Scopul petiției naționale pe care AUR a inițiat-o este aceea de a determina PSD și USR susținere acestui referendum, suspendarea președintelui, respectiv organizarea de alegeri anticipate, pentru că este clar că acest președinte nu doar că nu ne mai reprezintă, ci și lucrează puternic împotriva României. Iohannis este o modalitate sigură de a ne sabota în continuare și a ne pune țara în pericol.

Majoritatea resurselor naturale românești deja au fost vândute – sunt proprietari și administratori străini care pot lua decizii fără consultarea majorității poporului”, a declarat oficialul partidului AUR.

Deputații și senatorii îl vor jos pe Iohannis

Purtătoarea de cuvânt a partidului care a produs surpriza la alegerile parlamentare din decembre 2020 susține că în afară de AUR, grupul lui Ludovic Orban și câțiva neafiliați/independenți, mulți alți deputați și senatori ar fi dispuși să semneze procedura de demitere.

„Dintre parlamentari și-au exprimat dorința câțiva dintre ei, dar încă nu avem o situație foarte clară. Unii au spus că vor semna. În România e problema că parlamentarii au temerea să-și manifeste fiecare propria opțiune. Este o temere cu privire la poziția partidului lor. De exemplu cei din PSD, care l-ar vrea jos pe Iohannis și ar vrea alegeri anticipate, sunt contaminați de teama față de conducerea PSD, care prin intermediul lui Marcel Ciolacu îl susține pe Iohannis.

Aceasta e marea tragedie, că acele partide puternice care ar fi putut face o diferență, să conteze foarte mult în schimbarea traseului vieții politice românești și a destinului țării sunt și aceia care ne vând pe nimic. Nu știu ce oseminte are prin sertare și prin dulapuri domnul Ciolacu, dar este foarte clar că viziunea lui nu coincide cu viziunea partidului din care face parte. Asta pune piedici în clasa politică, pentru că toți parlamentarii PSD, cu foarte puține excepții, conștientizează că Iohannis este foarte toxic pentru țară (…)

Demiterea lui Iohannis este foarte posibilă atât timp cât populația înțelege să facă presiuni pe cei pe care i-au ales în Parlament să ia decizii în favoarea lor, decizii pe ce ei le doresc. În momentul în care tu alegi un politician care nu face ceea ce a promis, asta se numește trădare. Asta ar trebui să intre în zona răspunderii penale, dar nu avem un cadrul legal și niciodată un vor vota (n.r. – unii parlamentari) un astfel de cadru”, a mai transmis Rodica Boancă.