Infofinanciar > Info > Klaus Iohannis va coprezida Summitul de la Riga. Alături de el vor fi președinții Letoniei și Poloniei
Info

Klaus Iohannis va coprezida Summitul de la Riga. Alături de el vor fi președinții Letoniei și Poloniei

Klaus Iohannis, președintele României Sursa foto Hotnews
Sursa foto: Arhiva companiei

Președintele Klaus Iohannis va fi prezent la Riga, marți, pentru a participa la Summitul Formatului București 9 (B9). El va coprezida alături de președintele Letoniei, Edgars Rinkēvičs și de președintele Poloniei, Andrzej Duda.

La eveniment va fi prezent și secretarul general NATO, Jens Stoltenberg. Summitul de la Riga are loc cu o lună înainte de aniversarea celor 75 de ani de la înființarea NATO.

În cadrul Summitului, liderii vor putea schimba opinii privind obiectivele majore. De asemenea, vor putea discuta despre viitoarele rezultate așteptate pentru Summitul aniversar de la Washington.

”Președintele României va pleda, în acest context, pentru o atenție sporită asupra situației de securitate din regiunea Mării Negre, adaptată evoluțiilor din ultima perioadă, și importanței strategice a acestei zone pentru securitatea Aliaților, care a fost consacrată în Conceptul Strategic al NATO din 2022” scrie în comunicat, potrivit Mediafax.ro