Infofinanciar > Lumea la zi > Kim Jong Un, mesaj pentru regina Elisabeta! Ce i-a transmis liderul nord-coreean
Lumea la zi

Kim Jong Un, mesaj pentru regina Elisabeta! Ce i-a transmis liderul nord-coreean

Kim Jong Un- sursa foto- antena3.ro
Sursa foto- antena3.ro

Kim Jong Un, liderul Coreei de Nord, a felicitat-o  pe Regina Elisabeta a II-a pentru că a împlinit 70 de ani de domnie, potrivit Ministerului de Externe de la Phenian.

În mesajul lui, conducătorul nord-coreean a spus, potrivit Hotnews, că : „Vă adresez felicitări dumneavoastră și poporului dumneavoastră cu ocazia sărbătorilor naționale, aniversarea oficială a Majestății Voastre.”.

Relațiile de tip diplomatic dintre Londra și Phenian au fost stabilite în anul 2000 și ambele țări și-au păstrat ambasadele reciproce. Acest lucru s-a menținut, chiar dacă relațiile dintre Coreea de Nord și statele occidentale s-au deteriorat în ultimii ani, motivul fiind programul de înarmare a Phenianului.

Cu toate acestea, ambasada Marii Britanii din Phenian este închisă în prezent. Acest lucru se întâmplă din cauza restricțiilor severe de intrare și ieșire care au fost impuse de Coreea de Nord în timpul pandemiei de coronavirus.

În 2021, agenția oficială KCNA a spus că regina Elisabeta a II-a i-a transmis felicitări lui Kim Jong Un pe data de 9 septembrie. Acest moment a reprezentat aniversarea fondării statului Coreea de Nord.

Începând de joi, 2 iunie 2022, britanicii sărbătoresc 70 de ani de domnie a reginei Elisabeta a doua. Acesta este un moment istoric pentru monarhul extrem de popular, dar care, din cauza problemelor de sănătate, a devenit din în ce mai absent.

Primul suveran britanic care atinge această performanță

Este primul suveran britanic care a domnit atât de mult și este foarte greu de crezut că altcineva va putea să atingă această longevitate. Prințul Charles are deja 73 de ani, iar fiul lui o să aibă în curând 40 de ani.

Istoria și încărcătura patriotică a Jubileului de Platină se vor manifesta prin: omagii, expoziții, concerte, diverse concursuri, reviste comemorative și emisii speciale. În acest weekend, străzile o să fie pavoazate cu portrete mari ale reginei. La piețe se vor vinde suveniruri în tricolore și veselă cu chipul reginei.

Celebrările au început deja încă de joi, prin parada militară anuală a salutului regimentelor din armata britanică, numite Tropping the Colour, pe care, pe vremuri, regina le inspecta pe cal.

Sâmbătă va fi un concert la Palatul Buckingham, cu 22.000 de oameni, iar printre cântăreți vor fi prezenți: Andrea Bocelli, Diana Ross, Alicia Keys sau Queen + Adam Lambert. Duminca, milioane de cetățeni din Marea Britanie o să participe la dejunuri de cartier, dar și la petreceri rurale în cinstea reginei. Acest moment reprezintă o mică ieșire din lumea inflației galopante și a conflictelor care se întâmplă în lume.

Aceste 4 zile de sărbătoare se vor termina cu o paradă la Londra. O să fie 10.000 de participanți care o vor omagia pe suverana care a trecut, de-a lungul celor 96 de ani de viață, prin diferite epoci și crize.