Infofinanciar > Lumea la zi > Kim Jong, un ajutor total pentru „cauza justă” a Moscovei! Phenianul, încredere fără margini pentru Rusia
Lumea la zi

Kim Jong, un ajutor total pentru „cauza justă” a Moscovei! Phenianul, încredere fără margini pentru Rusia

Kim Jong Un și Vladimir Putin - sursa foto - telegraph.md
Sursa foto - telegraph.md

Liderul Coreei de Nord, Kim Jong Un, și-a exprimat sprijinul necontenit și total pentru Rusia, mai precis pentru „cauza justă pentru protejarea demnității și a securității”. Acest ajutor a fost scris de conducătorul de la Pheninan în mesajul cu ocazia Zilei Rusiei.

În interiroul acestui mesaj, Kim Jong Un spune că : „Sub conducerea dumneavoastră, poporul rus, depășind cu curaj diferite provocări și dificultăți, face pași mari într-o cauză dreaptă de protejare a demnității, securității și drepturilor la dezvoltare ale țării, pentru care poporul nord-coreean îl susține pe deplin.”.

Kim Jong Un și încrederea fără margini pe care o are în Rusia

De asemenea, Kim Jong Un a spus că are mare încredere în evoluția relațiilor dintre Rusia și Coreea de Nord, afirmând că se vor dezvolt într-un mod dinamic..

Acesta a mai scris, potrivit G4Media că : „Sunt încrezător că pe drumul către protejarea justiției internaționale și asigurarea securității globale, cooperarea tactică și strategică între cele două țări va deveni și mai strânsă.”.

În ziua de 2 martie, Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a adoptat o rezoluție prin care invadarea Ucrainei de către Rusia era condamntaă și solicita Moscovei să își retragă imediat toate trupele din țara vecină. 141 de țări au votat în favoarea acestei rezoluții, 35 s-au abținut și cinci au votat împotrivă. Aceste țări sunt: Rusia, Belarus, Eritreea, Siria și Coreea de Nord.

Pe lângă felicitările pe care Vladimir Putin le-a primt de la statele aliate, precum Coreea de Nord și Belarus, și pro-rușii din enclavele rusești au ținut să facă acest lucru. Este vorba despre teritoriile autoproclamate republici, Donețk și Lugansk.

Liderul Belarusului, Alexander Lukașenko a spus că nu are nicio îndoială că Rusia, așa cum a făcut de multe ori în istorie, o să depășească toate dificultățile cu care se confruntă.

Cadou pentru Putin înainte de Ziua Rusiei

Liderul de la Kremlin mai are un aliat de nădejde pe teritoriul Asiei, fiind vorba despre Turkmenistan. Serdar Berdymukhamedov a cerut în ziua vineri, cu prilejul unei întâlniri cu Vladimir Putin, întărirea legăturilor cu  Moscova.

Această întâlnire a avut loc în contextul în care Vladimir Putin este în căutare de noi piețe și vrea să își consdolideze legăturile cu diverse țări din Africa și din Asia, asta în timp ce Occidentul atacă Rusia cu sancțiuni din cauza intervenției din Ucraina.

Această întâlnire a fost prima vizită în străinate a lui Serdar Berdymukhamedov, care a 40 de ani și a fost ales lider al țării din Asia Centrală după ce tatăl lui și-a dat demisia.

Cei doi lideri de stat, Serdar Berdymukhamedov și Vladimir Putin, au semnat și o declarație care vizează întărirea legăturilor dintre Turkmenistan și Rusia, într-o perioadă în care Moscova este din ce în ce mai izolată din cauza invaziei pe care a declanșat-o în Ucraina.